Κ. Καραμανλής: Το 2015 η Ν.Δ. κράτησε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κ. Καραμανλής: Το 2015 η Ν.Δ. κράτησε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε στο Βελλίδειο όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και τη Β’ περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης απάντησε στον Ερντογάν «Απειλές επιστρέφονται στον αποστολέα τους» διαμήνυσε στον Ερντογάν. Και τόνισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ζητώντας στήριξη στον Μητσοτάκη.

Διαμήνυσε στους εταίρους ότι πιέσεις δε γίνονται δεκτές, αναφερόμενος στο Σκοπιανό. Ενώ δήλωσε ότι λυπάται που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, που κόστισε πολιτικά και προσωπικά όπως τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, «θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, τον διάλογο, τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως, απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, πόσω μάλλον πιέσεις – φίλων, συμμάχων, εταίρων ή όποιου άλλου – δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς μία φανέλα φοράμε, και αυτή είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε, τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε».

«Πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Για να γίνει αυτό, υπάρχει μια σαφής προϋπόθεση, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με ορίζοντα τετραετίας. Κι αυτή την προϋπόθεση μόνον η παράταξη μας μπορεί να την προσφέρει, μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές, ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

«Το καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε. «Και το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέροντος», τόνισε και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκης και από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που είχαν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα να επιστρέψουν στην παράταξη.

Αναφερόμενος στο 2015, υπενθύμισε πως το κόμμα «ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης, τον Σεπτέμβριο του 1974. Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια πρωταγωνιστεί, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στον σχεδόν μισό αιώνα που πέρασε, άλλαξαν πάρα πολλά στον δημόσιο βίο. Κόμματα, ιδεολογίες και βέβαια πρόσωπα. Η παράταξή μας, όμως, παραμένει όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας. Και σήμερα είναι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης νίκης» υποστήριξε.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρατήρησε ότι «από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με διορατικότητα, σιδηρά επιμονή κι αποφασιστικότητα απέναντι σε εξωτερικές και εσωτερικές αντιξοότητες οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή μας πορεία. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τις αδυναμίες της Ευρώπης. Όχι γιατί δεν αισθανθήκαμε συχνά αδικημένοι από τους εταίρους μας. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της. Αλλά γιατί ξέρουμε καλά, ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια με όλες τις ατέλειες και αδυναμίες της, παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας».

Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ