Ένα νέο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας – Διόπτρα Books & Life

Ένα νέο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας – Διόπτρα Books & Life

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου, τα εγκαίνια του νέου χώρου των εκδόσεων Διόπτρα, Books & Life, στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 93 – 95). Πολλοί φίλοι, εκδότες, συνεργάτες του εκδοτικού οίκου, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να γιορτάσουν το άνοιγμα του νέου βιβλιοπωλείου.

Ένας νέος χώρος, ένα νέο βιβλιοπωλείο, στην καρδιά της Αθήνας- Σόλωνος 93-95 των εκδόσεων Διόπτρα, έρχεται να δώσει έναν άλλο αέρα στη σχέση του βιβλίου και του αναγνώστη μέσα από έναν πραγματικά ιδιαίτερο χώρο που θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους.

 Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι:

Σάκης Ρουβάς, Κατερίνα Γκαγκάκη, Βίκυ Χαντζή, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Μάκης Πουνέντης, Γιώτα Τσιμπρικίδου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ευγενία Δημητροπούλου, Χρήστος Νέζος, Σόνια Καζόνι, Δημήτρης Μηλιόγλου, Νίκος Ορφανός, Μάνια Ντέλου, Καίτη Φαρμάκη, Μαρία Γεωργάκαινα, Ελένη Μανουσάκη, Μαρία Φραγκάκη, Νίκος Μάρκογλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Ελευθερία Γεωργάκαινα.

Καθώς και πολλοί από την οικογένεια των εκδόσεων Διόπτρα: Έλενα Ακρίτα συνοδευόμενη από την μητέρα της Σύλβα Ακρίτα και τον Γιώργο Κυρίτση, ο ΚΥΡ, Εύη Κυριακοπούλου, Μάκης Μάτσας, Αλκυόνη Παπαδάκη, Μαρίνα Γιώτη, Χρήστος Βέργαδος, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Πράτανος, Πάνος Αμυράς, Μαρία Χολέβα, Ξένια Κούρτογλου κα.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν εκπρόσωποι των εκδόσεων Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Πατάκη, Άγρα, Ίκαρος, Γκοβόστη, Αλεξάνδρεια, Κλειδάριθμος, Πεδίο/Ελληνικά Γράμματα, Ψύχαμος και Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και των βιβλιοπωλείων Public, Nakas, Ευριπίδης, Πρωτοπορία, Βιβλιοτοπία και Παρ’ Ημίν.

Την βραδιά πλαισίωσε μουσικά ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μάρκογλου.


Δείτε το video των εγκαινίων

 


Λίγα λόγια για τον χώρο:

Οι εκδόσεις Διόπτρα ιδρύθηκαν το 1978 από τον Γιώργο και την Καλλισθένη Παπαδοπούλου με ένα όραμα: να βοηθήσουν τους αναγνώστες να ζήσουν πιο υγιείς, πιο χαρούμενες, πιο γεμάτες ζωές.
Σαράντα ένα χρόνια μετά, οι εκδόσεις Διόπτρα συνεχίζουν την πορεία τους με βιβλία που αφηγούνται και από μια μοναδική ιστορία, διεκδικώντας καθημερινά μια θέση στη ζωή μας.
Στις 13 Μαΐου 2019, οι εκδόσεις Διόπτρα πρόσθεσαν ακόμα ένα ορόσημο στην ιστορία τους με τη λειτουργία του νέου καταστήματος – ενός χώρου που θα φιλοξενεί τόσο τα βιβλία όσο και δράσεις που σχετίζονται με αυτά και όχι μόνο. Το νέο βιβλιοπωλείο ονομάζεται Διόπτρα Books & Life και βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 93-95, στο κέντρο της Αθήνας (μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής).
Η Διόπτρα επιστρέφει στην παλιά της γειτονιά, εκεί όπου πρωτοξεκίνησε –η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 13, σε ένα γραφείο 15 τμ που μοιράζονταν με τις εκδόσεις Ταμασός–  και όπου είναι παραδοσιακά η γειτονιά των εκδοτών. Συμμετέχοντας στην τάση για την αναβίωση ενός συμβολικού σημείου της πόλης, η Διόπτρα επιδιώκει να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα να παρέχει πρόσβαση σε όλους και να αντικατοπτρίζει όλο το όραμα των εκδόσεων Διόπτρα: βιβλία που μας κάνουν καλύτερους και βελτιώνουν τη ζωή μας, δράσεις που προσφέρουν γνώση και ψυχαγωγία, εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σε αγαπημένους συγγραφείς, προγράμματα που αποσκοπούν στην αγωγή και τη φαντασία των παιδιών. Ο καλαίσθητος χώρος του έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που και οι δύο όροφοι μοιράζονται ισάξια ανάμεσα στα βιβλία και στις γωνιές ανάγνωσης, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της φιλοξενίας.
Το ισόγειο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να υπάρχει χώρος για πολλά βιβλία αλλά και καθιστικά που θα κάνουν ευχάριστη την παραμονή των αναγνωστών.
Στο δεύτερο επίπεδο έχει δημιουργηθεί ένας χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 160 άτομα, αλλά υπάρχει η πρόβλεψη να πραγματοποιούνται και σεμινάρια, λέσχες ανάγνωσης, ακόμα και τάξεις διαλογισμού για να μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε και προς τα πού βαδίζει πάντοτε η Διόπτρα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το νέο βιβλιοπωλείο ονομάζεται Books & Life.


Σχολιάστε εδώ