Ομέρ Τσελίκ: Να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις – Να έχει περισσότερο σεβασμό ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ομέρ Τσελίκ: Να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις – Να έχει περισσότερο σεβασμό ο Έλληνας πρωθυπουργός

Αφού ο Ερντογάν “έχασε” την Κωσταντινούπολη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δέχεται πολλές πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας του μετά και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία αλλά και στις διεθνείς σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Η ήττα σηματοδοτεί όξυνση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο και την Ελλάδα καθώς είναι γνωστή η τακτική της γείτονος χώρας και κυρίως του κ. Ερντογάν πως όταν δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό, τις εξωτερικεύει εκεί που θεωρεί πως μπορεί να διαχειριστεί την τεχνική κρίση, στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπου τις θεωρεί αδύναμες χώρες απέναντι στην Τουρκία.

Με την τακτική αυτή ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να “βάλουν χέρι” στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς και προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα “να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει”, είπε ο Τσελίκ και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να χρησιμοποιεί μία γλώσσα με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλά για τον πρόεδρό μας και επίσης να σταματήσει τις απειλές”.

Επαναλαμβάνοντας, τέλος, τη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία ξέρει πολύ καλά τα δικαιώματά της και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από αυτά σε καμία περίπτωση.


Σχολιάστε εδώ