Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση

Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση

– Zήσαμε, πρόσφατα σχετικά, τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό!
– Θα γυρίσουμε πίσω πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα;

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως: “Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα”.

 

Επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, γιατί κινδυνολογεί σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι η επόμενη ημέρα της χώρας.

“Το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές, το 2019, αλλά και το 2020…Και τι λέει θα κάνει; Εάν εκλεγεί, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, αλλά σε βάθος 4ετίας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε δύο ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη -έστω και δια της τεθλασμένης αφού όπως ανέφερε δεν δέχεται να κάνει ντιμπέιτ μαζί του.

Πρώτο ερώτημα: Για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παραλάβαμε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας… Γιατί δεν το αποδέχεται αυτό;

Δεύτερο ερώτημα: Ποιο θα είναι αυτό το κύμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους μας για κάτι το οποίο ήδη έχουμε εμείς πετύχει; Ας μην γελιόμαστε και δεν είναι θέμα πώς θα το περιγράψουμε αυτό, αν θα μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις που κρύβουν αίμα γιατί αυτό το είπα, διότι πράγματι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στοίχησαν ζωές”. είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 


Σχολιάστε εδώ