Σκανδαλίδης: Ναι σε κυβέρνηση ανοχής

Σκανδαλίδης: Ναι σε κυβέρνηση ανοχής

Το αποκάλυψε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου»

-Όχι σε κυβέρνηση μειοψηφίας λέει ο Κωστής Χατζηδάκης

Ανοιχτό αφήνουν από το Κίνημα Αλλαγής το ενδεχόμενο να δώσουν ψήφο ανοχής αν κι εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ούτως ώστε με αυτόν τον τρόπο να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και να υλοποιηθούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με μείζονος σημασίας ζητήματα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα αποκαλυπτικά είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου». Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του σε κυβέρνηση ανοχής, υπογράμμισε όμως ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας το κόμμα του θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.

«Επειδή είμαστε δύναμη πολιτικής σταθερότητας, σε πάρα πολύ σοβαρά θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, όπως είναι τα εθνικά θέματα, η συνταγματική αναθεώρηση, το θέμα του εκλογικού νόμου ακόμη και κά­ποιες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, εμείς δεν θα λέμε όχι, θα λέμε ναι, αλλά θα είμαστε σταθερά αντιπολίτευση, θα είμαστε η προοδευτική αντιπολίτευση με θετική πρόταση και προοδευτικές λύσεις», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης. Σε ερώτηση που αφορούσε τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής αν προκύψει θέμα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση.

Και θα έχουμε ανοχή σε ορισμένα θέματα που μπορούμε να βοηθήσουμε για να κυβερνηθεί η χώρα σωστά». Ενώ για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία και πώς θα αποτραπεί το σενάριο νέων εκλογών με την απλή αναλογική ο κ. Σκανδαλίδης ήταν σαφής: «Με το να ψηφιστεί το Κίνημα Αλλαγής, να πάρει τόσους βουλευτές που μπορεί να συνδεθεί μια πλειοψηφία 200 εδρών και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο».

Πρόσθεσε δε ότι το Κίνημα έχει προτείνει έναν εκλογικό νόμο διαφορετικό από αυτόν που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένουμε στην πρότασή μας, δεν αποδεχόμαστε την πρόταση της ΝΔ, που λέει να γίνεται αυτοδυναμία στο 38%». Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ανοχής. Στην ερώτηση «τι θα κάνετε αν δεν έχετε αυτοδυναμία;», είπε τα ακόλουθα: «Θα στραφούμε προς το ΚΙΝΑΛ και θα ζητήσουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Αν το ΚΙΝΑΛ πει ότι δεν μπαίνει στην κυβέρνηση δεν θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας, δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει έτσι».

Πρόσθεσε δε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή προκειμένου να υπάρξει πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα. Αυτό το πράγμα είναι σαφές και θα το κάνουμε κάθε μέρα και σαφέστερο».

Αρωγός της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, ο οποίος μετείχε στην εκπομπή, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ προσδοκά την αυτοδυναμία της ΝΔ, ο κ. Σκανδαλίδης άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του διέσυρε και τις αξίες της Αριστεράς και τις πολιτικές της Αριστεράς», τόνισε και πρόσθεσε:

«Χειραγώγησε τους θεσμούς, υπαγορεύει αποφάσεις στη δικαιοσύνη, στήνει πολιτικές σκευωρίες, γίνεται μια αήθης προσπάθεια να λεηλατηθεί ο προοδευτικός χώρος με διάφορες μεταγραφές της πλάκας και με διάφορους τύπους περιφερόμενους γυρολόγους, κάνανε πολιτική συμμαχία με την Ακροδεξιά και με παραφυάδες της Ακροδεξιάς που σήμερα μετέχουν στην ίδια κυβέρνηση και μιλάνε για προοδευτική πολιτική».

Και συνέχισε στον ίδιο πάντα τόνο: «Πρέπει να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να στηθεί ένας πραγματικά προοδευτικός πόλος, που θα είναι η ανασυγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης, που ό,τι έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο αυτή το χάραξε και τις πιο μεγάλες μέρες ευημερίας που έζησε αυτή η χώρα.

Κι εμείς πιστεύουμε ότι (ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι αρωγός της Δεξιάς, που φέρνει στην εξουσία η πολιτική του».


Σχολιάστε εδώ