ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019»

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019»

Εχθές Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν ταυτόχρονα Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών αντιστοίχως, όπου και κήρυξαν την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΓ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου της ιστορικής πόλεως της Αρχαίας Κορίνθου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή των Αγίων Πάντων και περιέγραψε τον τρόπο μέσα από τον οποίο οι πιστοί με συνεχείς πνευματικούς αγώνες μπορούν να καταστούν κι αυτοί άγιοι. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αποστόλου Παύλου καθώς και στις δυσκολίες, που αντιμετώπισε κατά την παραμονή του στην πόλη της Κορίνθου, ως προς την διάδοση του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας ευχές στους παριστάμενους πιστούς και προσκαλώντας τους να τιμήσουν τον Μέγα Απόστολο Παύλο με την συμμετοχή τους σε όλες τις Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Την πρώτη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην ιστορική έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών, της οποίας τον τίτλο φέρει, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου και ομίλησε στους πιστούς αναφερόμενος στην κοινή εορτή Πάντων των Αγίων και στο συναξάρι της ημέρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορικότητα και σημαντικότητα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών της και «μικρά Εκκλησία» όπως ελέγετο, καθώς μέσα από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου είναι γνωστή στα πέρατα της οικουμένης τόσο αυτή όσο και ο γόνος αυτής Αγία Φοίβη η Διάκονος της Κεγχρεών Εκκλησίας, η οποία «προστάτις πολλῶν ἐγενήθη καὶ αὐτοῦ ἐμοῦ» (Ρωμ. ιστ΄, 1) όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος. Ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών του, προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος και ανταπέδωσε ευχαριστίες και ευχές όπως, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, να εορτάσουν και να αποδώσουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη τους, στον προστάτη μας Απόστολο Παύλο, μέσω της συμμετοχής τους, στις Εκκλησιαστικές και Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

ΣΤ΄ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, το ΣΤ΄ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019». Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά, που κατ’ έτος πλέον ευφραίνει «ώτα και καρδίας», έλαβαν μέρος η «Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, η Χορωδία του «εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» εκτάκτως υπό την διεύθυνση του Χοραρχεύοντος κ. Καλλιστράτου Κουφόπουλου, καθώς, λόγω αδιαθεσίας, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί ο κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος, και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους φιλοξενούμενους Χοράρχες και στις χορωδίες τους για την συμμετοχή τους στο ΣΤ’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής και μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του, για την άριστη απόδοση των Εκκλησιαστικών ύμνων, προσκάλεσε τους παρισταμένους να συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019», αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο.


Σχολιάστε εδώ