ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΩΞΑΝΗ

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΩΞΑΝΗ


Συγγραφέας
Στέλιος Δ. Στυλιανού


Ήταν μια μεγάλη υπόσχεση στον εαυτό της. Ένα όνειρο ζωής τόσο απλό, όσο μια χειρονομία. Ήταν ο παράδεισος που αποζητούσαν όλοι, ακόμα και η μητέρα της, που της μιλούσε καθημερινά γι’ αυτόν.
Έτσι, η Ρωξάνη από τη Βουλγαρία, όταν ήταν μικρή, άκουγε συνέχεια την ιστορία που της διηγούνταν η μητέρα της για τον Αλέξανδρο, τον πατέρα της, που ζούσε στην Ελλάδα.
Κι εκείνη μεγαλώνοντας, νέα, κι όμορφη, εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους που θα τη βοηθούσαν να έρθει στη «χώρα της επαγγελίας», για να βρει τον πατέρα που ποτέ δεν είχε γνωρίσει.
Τότε ήταν που το όνειρό της, έγινε εφιάλτης. Η ιστορία έγινε παραμύθι. Η ελευθερία έγινε σκλαβιά. Ο παράδεισός της μια κόλαση. Και η άθλια βασανισμένη ζωή της, ως πόρνη πολυτελείας, που άλλοι επέλεξαν γι’ αυτήν, ένα μακρύ μοναχικό ταξίδι.
Εγκλωβισμένη σε έναν τόπο που την πρόδωσε, απογοητευμένη από ανθρώπους που δεν θέλησαν να την αναγνωρίσουν και να την κρατήσουν στην αγκαλιά τους, φοβισμένη από το σκοτάδι των αδίστακτων τυχοδιωκτών που την κύκλωνε διαρκώς, προσπαθεί να βρει το νήμα που ακολουθώντας το θα απελευθερωθεί από τον τρόμο και την ντροπή.

Η ιστορία της Ρωξάνης πραγματικά μοιάζει με παραμύθι και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να επιβιώσουν και να απελευθερωθούν από τα δεσμά του εξαναγκασμού στην πορνεία. Τις ηρωίδες που βιώνουν στην ψυχή και το κορμί τους όλη τη νοσηρότητα της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για το trafficking, το βάναυσο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, αυτήν τη σύγχρονη μορφή δουλείας που δύσκολα ανιχνεύεται και ακόμη πιο δύσκολα καταπολεμάται.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και δημόσιες σχέσεις στο Institute of Commerce στο Λονδίνο.
Από το 1975 είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 1979 είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της European Federation (F.E.R.A.) και της International Federation (M.E.I.). Έχει διατελέσει καθηγητής στα κρατικά Ι.Ε.Κ. διδάσκοντας σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής. Επίσης, επί τετραετία υπήρξε μέλος της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τις πιστοποιήσεις των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.
Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα
Facebook: https://www.facebook.com/steliosstylianoud/

Έργα του ιδίου
• Περιπλάνηση ανάμεσα στα σκουπίδια ‐ Όμβρος
• Τίποτα πιο αληθινό από το ψέμα ‐ Δίοδος
• Αννέ σημαίνει μάνα ‐ Μοντέρνοι Καιροί & Χάρτινη Πόλη
• Για ποιoν είναι τα δάκρυα, Σιμόνη; ‐ Μοντέρνοι Καιροί
• Ο άνεμος του πάθους ‐ Μοντέρνοι Καιροί & Χάρτινη Πόλη
• Το όνειρο της Αννέ ‐ Μοντέρνοι Καιροί & Χάρτινη Πόλη
• Το μυστικό της Αλκυόνης ‐ Μοντέρνοι Καιροί
• Μιχριμπάν, η νεράιδα της Σμύρνης ‐ Χάρτινη Πόλη
• Εσμά, πόλεμος εν καιρώ ειρήνης ‐ Χάρτινη Πόλη
• Μη ρωτήσεις ποτέ το γιατί ‐ Εκδόσεις Αλκυών
• Είσαι γυναίκα, είσαι γη ‐ Χάρτινη Πόλη


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 9789606212772


Σχολιάστε εδώ