Ξαφνικά αγάπησαν τον Βελόπουλο!

-1.000 αιτήσεις για υποψήφιους
-«Δεν νοθεύουμε το προϊόν μας», λέει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης

«Μόνοι μας πήραμε 4,2% στις ευρω­εκλογές. Για ποιον λόγο να συμπορευτούμε με άλλο κόμμα;». Με το… επιχείρημα αυτό ο Κ. Βελόπουλος απέρριψε όλες τις κρούσεις που του έγιναν από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Μεταξύ αυτών ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Νέα Δεξιά του Φ. Κρανιδιώτη.

Όσον αφορά, δε, τον Π. Καμμένο, ο κ. Βελόπουλος καταφέρεται εναντίον του με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όχι μόνο για τη στάση του στη Συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά και για ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας, όπως, π.χ., οι επιχειρηματικές δρα­στηριότητες του γιου του προέδρου ων ΑΝΕΛ. Οι συνομιλητές του κ. Βελόπουλου πάντως τον κατηγορούν για αλαζονική συμπεριφορά, η οποία υπήρχε πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά τώρα έχει ενισχυθεί τα μέγιστα.

Με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν σχεδόν την είσοδο της Ελληνικής Λύσης (και) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η… προσφορά υποψηφίων βουλευτών είναι σαφώς μεγαλύτερη από τη ζήτηση.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Βελόπουλος, στα γραφεία του κόμματος έφτασαν περισσότερες από 1.000 αιτήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα είναι 400. Υπό αυτήν την έννοια, υποβαθμίζει τη σημασία του γεγονότος ότι στο διάστημα μετά τις ευρωεκλογές είχαμε αποχωρήσεις υποψηφίων, που έθεσαν ζητήματα ηθικής, πολιτικής αξιοπιστίας και θεσμικής λειτουργίας του κόμματος.

Μεταξύ αυτών που κόπηκαν από τις λίστες ήταν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβας. Ο λόγος; Διότι έσπευσε να ανακοινώσει ο ίδιος ότι θα είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση. «Όποιος ανακοινώνει από μόνος του την υποψηφιότητά του μένει αυτόματα εκτός», ήταν το μήνυμα του κ. Βελόπουλου. «Κόκκινο» άναψε ο τελευταίος και στις κρούσεις που του έγιναν από πρώην βουλευτές, αλλά και νυν, που τα κόμματά τους δεν θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Γιατί να νοθεύσουμε το νέο με το παλιό;», ήταν το… επιχείρημά του.

Φωτό: paratiritis-news.gr


Σχολιάστε εδώ