Στο… στόχαστρο της ΝΔ η Β’ Πειραιά

Στο… στόχαστρο της ΝΔ η Β’ Πειραιά

-Το Κερατσίνι επισκέφθηκε ο Σαμαράς

Η Β’ Περιφέρεια Πειραιά έχει μπει για τα καλά στο… στόχαστρο της ΝΔ. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μία εβδομάδα ακριβώς από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, έκανε περιοδεία στο Κερατσίνι ο Αντώνης Σαμαράς και μετά πήγε σε γνωστή ταβέρνα λίγο πιο πέρα από την κεντρική πλατεία, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή Μαρκόπουλο και άλλους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, συνομίλησε με κόσμο, άκουσε τα παράπονά τους, ακόμα και την κριτική τους για το διάστημα που κυβέρνησε. Επισήμανε ότι ο δρόμος που είχε επιλέξει για να βγει η χώρα από την κρίση ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει το ίδιο, σε μια πολύ χειρότερη όμως βερσιόν, αλλά τα στελέχη του δεν κατάφεραν τίποτα γιατί είτε δεν πίστευαν σ’ αυτήν την πολιτική είτε επειδή δεν είχαν την ικανότητα να την ασκήσουν.

Το ίδιο βράδυ, σε άλλο σημείο του Κερατσινίου, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά Χριστίνα Τσιλιγκίρη διοργάνωσε εντυπωσιακή εκδήλωση που συγκέντρωσε πολύ κόσμο και ειδικά φιλάθλους του Ολυμπιακού, μιας και η νεαρή πολιτευτής προέρχεται από τα… σπλάχνα της ομάδας.

Οι εκδηλώσεις της ΝΔ στην περιοχή θα πολλαπλασιαστούν, όπως και οι επισκέψεις κορυφαίων στελεχών, καθώς η ηγεσία του κόμματος πιστεύει ότι η διαφορά των 2,5 μονάδων που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να καλυφθεί στις 7 Ιουλίου και η ΝΔ να κατακτήσει ένα από τα πλέον ισχυρά και παραδοσιακά «κάστρα» πρώτα του ΠΑΣΟΚ και μετά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ
Το κλίμα, πάντως, που έχει δημιουργηθεί στις περιοχές της Β’ Πειραιά επιτρέπει στη ΝΔ να αισιοδοξεί, καθώς πολύς κόσμος έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνει τρόπους για να εκφράσει την πίκρα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, στο πρώην ΙΚΑ της Νίκαιας, που έχει μεταφερθεί στον Ρέντη, περνούσαν… γενεές δεκατέσσερις τον Πολάκη επειδή δεν θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις με χαμηλό τιμολόγιο. Λίγο πριν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων είχαν ανακοινώσει ότι όποιος ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ θα πηγαίνει να κάνει εξετάσεις –στα κρατικά νοσοκομεία η αναμονή είναι τρίμηνη και πλέον– θα πρέπει να καταβάλει το 85% της αξίας τους, αντί για 15% που πλήρωναν μέχρι τώρα!

Και αυτό γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τη συμμετοχή του και ο λογαριασμός έφθασε στα 50 εκατ. ευρώ! Το κλίμα στα στέκια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά θυμίζει… νεκροταφείο. Και αυτός ήταν ο λόγος για την απροθυμία συμμετοχής στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να αναζητούνται ενισχύσεις από στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Και ήδη ανακοινώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γιώργος Μακρυνός για τη Β’ Πειραιά, ενώ στην Α’ Πειραιά θα κατέβει ο Γιώργος Μπενέτος.

Φωτό: koinoniki.gr


Σχολιάστε εδώ