Πώς ο Αναστασιάδης έγινε… έκπτωτος Άγγελος

Πώς ο Αναστασιάδης έγινε… έκπτωτος Άγγελος

Η κατάσταση στην Εθνική ομάδα, πάντως, θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Όσα έγιναν και ειπώθηκαν μετά τον αγώνα με την Αρμενία έδειξαν ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται χωρισμένη στα δύο.

Το κλίμα είναι δεδομένα βαρύ για τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο Βαγγέλης Γραμμένος συζήτησε τόσο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, όσο και με τον Κώστα Μανωλά, άκουσε όσα είχαν να του πουν, ενώ και ο ίδιος τους εξέφρασε τη δική του άποψη για την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα με την Αρμενία είχε δηλώσει ότι δεν θα υπήρχε θέμα Αναστασιάδη ακόμα και σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος, άκουσε τους δύο έμπειρους αμυντικούς να του αναφέρουν ότι με τις σημερινές συνθήκες η Εθνική βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυση και θα πρέπει να αναλάβει δράση για να την αποτρέψει.

Το μήνυμα που του μετέφεραν οι ποδοσφαιριστές ήταν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη δραστικών αποφάσεων θα είναι καταστροφική. Και φυσικά, όπως είναι εύκολα κατανοητό, ξεκαθάρισαν ότι με Αναστασιάδη στον πάγκο αυτοί δεν έχουν μέλλον στην Εθνική.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος τους απάντησε να κάνουν υπομονή διότι δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις εν βρασμώ. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διεργασίες και συζητήσεις, θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος και θα πέσουν ονόματα διαδόχων στο τραπέζι (ήδη ακούγονται οι Ουζουνίδης, Δέλλας και Χιμένεθ), αν παρθεί η απόφαση να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, για τον οποίον υπάρχουν πολλές φωνές στην ομοσπονδία, που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του.

Και κακά τα ψέματα, όλα δείχνουν πως ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να σταθεί στην Εθνική ομάδα και δεν αποκλείεται ακόμα και στο ΔΣ στις 19 Ιουνίου η ΕΠΟ να τον τελειώσει.

Πάντως, το μεγάλο θέμα δεν είναι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από το EURO 2020. Δεν είναι καν η ντροπιαστική ήττα από την Αρμενία και η εικόνα αποσύνθεσης που έδειξε αγωνιστικά η ομάδα.

Το πρόβλημα είναι οι σχέσεις των ανθρώπων εντός ομάδας και το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» ανάμεσα σε μέλη αυτής, που χαμηλώνουν πολύ το επίπεδό της.

Και όλα ξεκινούν από τον περασμένο Νοέμβριο, από τις πρώτες κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη μετά την πρόσληψή του αντί του Σκίμπε.

Αμέσως έκοψε από την Εθνική τους Καρνέζη, Τζιόλη και Τζαβέλλα, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι «εγώ δεν χαμπαριάζω από παλιούς». Και αυτό ήχησε άσχημα στ’ αυτιά των τριών παλιών Παπασταθόπουλου, Τοροσίδη και Μανωλά.

Η συνέχεια δόθηκε με την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής για τα ματς με Ιταλία και Αρμενία τον Τοροσίδη, χωρίς να συντρέχει λόγος τραυματισμού. Το κλίμα πλέον ήταν βαρύ ανάμεσα στους παλιούς και ένα ακόμα «χτύπημα» ήρθε με τη μη χρησιμοποίηση του Μανωλά στο ματς με την Αρμενία, επίσης χωρίς να συντρέχει λόγος τραυματισμού. Ο αμυντικός της Ρόμα δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτήν την περιθωριοποίηση από τον προπονητή της ομάδας.

Και όλα τινάχθηκαν στον αέρα μετά την ήττα από την Αρμενία. Στις δηλώσεις του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε τα εξής: «Δεν αξίζουμε την πρόκριση ως ομάδα. Ήμασταν τραγικοί και στα δύο ματς. Την ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα την αναλαμβάνω εγώ. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέντευξη Τύπου ζητήθηκε από τον Αναστασιάδη να κάνει ένα σχόλιο για όσα είπε ο Σωκράτης και αυτός είπε: «Θα τα καταφέρουμε και χωρίς αυτόν. Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν πιστεύει στην πρόκριση, ας μην είναι εδώ».

Εν συνεχεία δηλώσεις έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος πήρε το μέρος του Άγγελου Αναστασιάδη: «Όποιος δεν θέλει να έλθει, δεν έχει θέση στην Εθνική ομάδα».

Είναι φανερό πως ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες για τη φιλοσοφία του. Μοιάζουν να μην εμπιστεύονται τις επιλογές του. Αιφνιδιάζονται και δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται με τις αλχημείες του. Επίσης του καταλογίζεται ότι αποτυγχάνει να διαβάσει τους αντιπάλους και ούτε καν δείχνει βίντεο από αγώνες των αντιπάλων στους διεθνείς.

Το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής είναι τον Σεπτέμβριο στη Φινλανδία. Και εκεί, υπό ποιες συνθήκες θα δούμε, θα παίξει τα ρέστα του το αντιπροσωπευτικό μας συ­γκρότημα, για να μη δει από τον καναπέ μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Πάντως, το πλέον πιθανό είναι οι δύο Άγγελοι να μην είναι στις τάξεις της.


Σχολιάστε εδώ