Μαζί Αθήνα 984, Κανάλι 1 και TV100!

Μαζί Αθήνα 984, Κανάλι 1 και TV100!

Κοινή ραδιοφωνική πολιτική για Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη!

Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας είναι πλέον γεγονός, μετά την έγκριση του καταστατικού από τις τρεις δημοτικές εταιρείες ραδιοφώνου λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το καταστατικό της νέας Ένωσης εγκρίθηκε μετά και το πράσινο φως που δόθηκε με την αλλαγή του νόμου (4604/2019), σύμφωνα με τον οποίο δύο ή περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού με αντικείμενο τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού μπορούν να συνιστούν ενώσεις δημοτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών επιχειρήσεων με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι τρεις δημοτικές εταιρείες, «Αθήνα 9,84» του Δήμου Αθηναίων, Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά και το συγκρότημα τηλεόρασης TV 100 και ραδιοφώνου FM 100 του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της νέας Ένωσης. Έδρα της θα είναι η εκάστοτε έδρα της ΔΕΡΑ «Αθήνα 9,84» και η διάρκεια της ένωσης είναι 20ετής. Ως σκοπός της ορίζεται η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών ΜΜΕ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος τόσο για την κοινή εκπομπή των ραδιοφωνικών σημάτων των ραδιοφωνικών σταθμών, όσο και για συμπράξεις κοινών ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Μια ιδέα που έχει ήδη συζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια τόσο στον «Αθήνα 9,84» όσο και στον ΤV 100-Radio 100. Η Ένωση θα προχωρήσει σε γενική συνέλευση για να εκλέξει το νέο διοικητικό της συμβούλιο. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αλλαγές που θα γίνουν μέχρι τότε στις διοικήσεις των δημοτικών εταιρειών του «Αθήνα 9,84» και του συγκροτήματος TV 100, καθώς έχουν εκλεγεί άλλοι δήμαρχοι.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ