Κυριακές στην Τεχνόπολη – «Ένα φανταστικό πάρτι για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη»

Κυριακές στην Τεχνόπολη – «Ένα φανταστικό πάρτι για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη»

Happy birthday Τεχνόπολη! Αυτή την Κυριακή 16 Ιουνίου έχουμε πάρτι γενεθλίων! Η αγαπημένη μας Τεχνόπολη γίνεται φέτος 20 και γιορτάζει με όλα τα παιδιά παίζοντας, δημιουργώντας και φυσικά… χορεύοντας!


Οι εορταστικές διαδικασίες ξεκινούν από τις καμινάδες! Εννοείται ότι συμμετέχουν κι αυτές στο πάρτι μέσα από το ευφάνταστο εργαστήριο animation του Μπάμπη Αλεξιάδη. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι παρέα με το έμπειρο προσωπικό του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου τριγυρνούν στις γωνιές της Τεχνόπολης, αναζητούν τα κίτρινα κουτιά της αισθητηριακής διαδρομής, μυρίζουν, ακούν, βλέπουν, αγγίζουν και.. δοκιμάζουν λίγη από την ιστορία του παλιού εργοστασίου, ενώ κάποιοι άλλοι εξιχνιάζουν μια ύποπτη υπόθεση με την ομάδα του CSI Kids. Υπάρχει άραγε βόμβα στην Τεχνόπολη;

Κι αν ναι, θα προλάβουμε να την απενεργοποιήσουμε πριν σβήσουμε την τούρτα; Και τώρα που είπαμε τούρτα, ποιος θα αναλάβει να τη φτιάξει; Μα φυσικά, τα παιδιά, τα οποία μεταμορφώνονται σε εικαστικούς – ζαχαροπλάστες και γεμάτα έμπνευση και φαντασία δημιουργούν τη δική τους τούρτα – γλυπτό που… σίγουρα θα είναι πεντανόστιμη! Κι όμως, λίγο πριν σβήσουν τα κεράκια και χωρίς κανείς να ξέρει γιατί, η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι. Πρόκειται για κάποιο ανεξιχνίαστο μυστήριο ή μήπως για ένα… ταξίδι στο χρόνο; Η απάντηση κρύβεται στη θεατρική παράσταση του Χρήστου Χριστόπουλου που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Το πάρτι δεν τελειώνει εδώ, οπότε let’s dance! Η ομάδα των Athens Disco Kidz έχει αναλάβει να μας απογειώσει με σούπερ χορευτική ντίσκο διάθεση και μουσική που θα… κουνήσει ακόμη και τους πιο ήσυχους! Αυτή την Κυριακή όλοι διασκεδάζουμε στην πιο μεγάλη γιορτή της πόλης και ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Τεχνόπολη!

Από αυτό το πάρτι δε γίνεται να λείψει κανείς!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Όταν οι καμινάδες έκαναν πάρτι»
Εργαστήριο animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη
Σημείο συνάντησης: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11.00

Μέσα από παιχνίδι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις παραδοσιακές τεχνικές του animation και να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους. Με αφετηρία την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον ευρύτερο χώρο της Τεχνοπόλης και, με εργαλεία το σχέδιο, τα χρώματα και τη ζωγραφική, οι μικροί μας φίλοι ντύνονται καμινάδες και οργανώνουν το πιο πολύχρωμο πάρτι σε μια χάρτινη Τεχνόπολη που γίνεται 20 χρονών!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Το εργοστάσιο… αλλιώς!»
Παιχνίδι εξερεύνησης βασισμένο στην αισθητηριακή διαδρομή από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β
Ώρα έναρξης: 11.00

Είπες κάτι για… «κορνούτα»; Ήπιες το γάλα σου; Τι μυρίζει σαν χαλασμένο αβγό; Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης ανακαλύπτουμε τα κίτρινα κουτιά του εργοστασίου! Τι μπορεί να κρύβουν άραγε; Ερχόμαστε σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούμε τις ιστορίες των εργαζομένων, αγγίζουμε παλιά μηχανήματα και εξερευνούμε από άκρη σε άκρη το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας.

Μην ξεχάσεις να ζητήσεις τον έντυπο οδηγό στην Καμινάδα Β για να περιηγηθείς το χώρο και να δεις το εργοστάσιο με άλλα μάτια!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 έως 8 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Ένας κατάσκοπος στο Γκάζι»
Παιχνίδι μυστηρίου από την CSI Kids
Σημείο συνάντησης: Αποθήκη
Ώρα έναρξης: 11.00

Τικ τοκ, τικ τοκ! Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει! Ένας κατάσκοπος έχει βάλει βόμβα σε τέσσερα σημεία της Τεχνόπολης, η οποία κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς! Ποιος είναι αυτός ο κατάσκοπος; Γιατί το έκανε; Και κυρίως, πού βρίσκεται ο μηχανισμός που απενεργοποιεί τις βόμβες;

Ντετέκτιβς του CSI Kids έχετε αποστολή: μπείτε στο μυαλό του κατασκόπου και μάθετε τα μυστικά του! Δώστε μάχη ενάντια στο χρόνο για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 20α γενέθλιά της Τεχνόπολης! Αν τα καταφέρετε, θα είστε αληθινοί ήρωες!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.


«Τούρτα-γλυπτό γενεθλίων»
Εικαστικό εργαστήριο από τη Novel Vox
Σημείο συνάντησης: INNOVATHENS powered by Samsung
Ώρα έναρξης: 12.00

Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια της Τεχνόπολης με πολλή δημιουργία και γιορτινή διάθεση! Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τη δική τους τούρτα – γλυπτό, να γίνουν ζαχαροπλάστες, να πειραματιστούν και να συνθέσουν με ανακυκλώσιμα υλικά την πιο πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων! Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν ψυχοκινητικά παιχνίδια γρίφων, ικανοτήτων, ισορροπίας και άλλες εκπλήξεις στο μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων! Happy birthday Τεχνόπολη!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 έως 10 ετών και διαρκεί 60’.


«Μια πόλη στο σκοτάδι»
Θεατρική παράσταση του Χρήστου Χριστόπουλου
Σημείο συνάντησης: Παλαιοί Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 12.00

Αθήνα 2019. Η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Κανείς δεν ξέρει γιατί. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο πασίγνωστος ντετέκτιβ Φώτης Μαυρίδης. Όμως γρήγορα ανακαλύπτει ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για μια ακόμα υπόθεση μυστηρίου ή μήπως για ένα… ταξίδι στο χρόνο;

Το παραμύθι “Μια πόλη στο σκοτάδι” διακρίθηκε στον διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που διοργάνωσε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου το 2015 και απέσπασε βραβείο πρωτότυπης σύνθεσης και ερμηνείας.

Κείμενο: Χρήστος Χριστόπουλος
Ηθοποιοί: Σοφία Νικολοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος
Τεχνική υποστήριξη: Κατερίνα Ντόβολου

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και διαρκεί περίπου 60’.


«Happy Balloon Party!»
Από τους Athens Disco Kidz
Σημείο συνάντησης: Δεξαμενές Καθαρισμού
Ώρα έναρξης: 13.00

H Τεχνόπολη γίνεται 20 χρονών και το γιορτάζει. Γιορτάζουμε όμως κι εμείς μαζί της με ένα μεγάλο πάρτι! Στήνουμε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη πολύχρωμα μπαλόνια και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να χορέψουμε και να παίξουμε. Ελάτε να παρτάρουμε σε φωτεινή, πολύχρωμη ατμόσφαιρα με χορευτικά κομμάτια ελληνικά και ξένα-διάφορα της περασμένης 20ετίας από τον σπεσιαλίστα του είδους DJ Guacamole. Έμπειροι παιδαγωγοί, ηθοποιοί και χορευτές σχεδιάζουν ξεχωριστές ομαδικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς χορού, χορογραφίες και μουσικοχορευτικά παιχνίδια και κάπως έτσι αυτό το πάρτι θα μας μείνει αξέχαστο! Κι αν δεν είσαι ακόμη… 20 χρονών, δεν πειράζει! Φέρε μαζί τους γονείς σου και θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί παρέα! Ένα πάρτι για όλη την οικογένεια, για να θυμηθούν οι μεγάλοι και να μάθουν οι μικροί! Happy birthday Τεχνόπολη!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω μαζί με τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.


*Κατά τη διάρκεια των Κυριακών στην Τεχνόπολη, η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη από τις 10.00 έως τις 14.00.

**Ανακαλύψτε τη νέα αισθητηριακή διαδρομή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και γνωρίστε την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι,
Τ. 213 0109300
press@athens-technopolis.gr
www.technopolis-athens.com


Σχολιάστε εδώ