Γεννηματά στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ για την «επόμενη ημέρα»: Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα

Γεννηματά στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ για την «επόμενη ημέρα»: Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ μετά τις ευρωεκλογές και την αναταραχή που προκλήθηκε από τον εξοστρακισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για τις Εθνικές εκλογές» προσθέτοντας πως «αυτή τη μάχη τη δίνουμε με πίστη και αισιοδοξία, από καλύτερη θέση».

Οπως είπε «βγήκαμε ενισχυμένοι από την άνιση μάχη των Ευρωεκλογών, είμαστε τρίτο κόμμα , παρά την ακραία πόλωση που επέβαλαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο».

«Δίνουμε τη μάχη των μαχών, με τα ανανεωμένα και ισχυρά ψηφοδέλτιά μας, τα έμπειρα αλλά και τα πολλά νέα στελέχη μας στην πρώτη γραμμή. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, δεν περισσεύει κανείς» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας «μόνος του μετέτρεψε τη μάχη των ευρωεκλογών σε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο για τη γενικότερη πολιτική του αλλά και για τις άθλιες προεκλογικές δήθεν παροχές και μεθοδεύσεις του. Και πήρε ηχηρή απάντηση. Αυτή που θα ολοκληρωθεί με την οριστική καταδίκη του στις 7 Ιουλίου».

«Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά: Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν γιατί καταδικάζουν την οικονομία και την κοινωνία σε αργό θάνατο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «καλλιέργησε το διχασμό και έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα», ότι «αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, με ανικανότητα, κυνισμό και αλαζονεία που χαρακτήρισαν συνολικά τη διακυβέρνησή του» και ότι «ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, ακόμα και την τελευταία μέρα στη Βουλή προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς».

Οπως επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά ο Αλέκης Τσίπρας «φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, με τις συνεργασίες με τη δεξιά, την ακροδεξιά, τα παζάρια και τις συναλλαγές». Μάλιστα σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Όπως το έδειξε περίτρανα την εποχή των αγανακτισμένων και του αντιμνημονιακου αγώνα. Γιατί ο λαϊκισμός που ενδημεί στις γραμμές του και κυριαρχεί στις επιλογές του τρέφεται μόνο με διχαστικές επιλογές και τυχοδιωκτικές πρακτικές». «Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας , εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας» προέτρεψε τους πολίτες.

Υπογράμμισε ότι η η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για συμμαχίες με τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά είπε: «Οι προοδευτικοί πολίτες άκουγαν για μήνες ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι. Ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σκοτεινές συμφωνίες με την Δεξιά, διότι τα στελέχη του τάχα δεν μπορούν μακριά από την εξουσία. Αυτά τα έγραφαν και τα διατυμπάνιζαν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα. Τώρα λένε ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο και μέσο».

Οπως πρόσθεσε: «Οχι κύριοι – και τη Νέα Δημοκρατία ελέγχουμε υπεύθυνα και αυστηρά και τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουμε στα πραγματικά του μέτρα». Η Φώφη Γεννηματά είπε ωστόσο ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς» καθώς «είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη».

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι «αμφισβητεί ευθέως το πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, των δημόσιων αγαθών, το κοινωνικό κράτος, τον εθνικό πλούτο. Θεωρεί τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο».

Ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας πως «δεν μας απασχολούν οι υπουργικές καρέκλες, δεν μας απασχολεί η εξουσία. Μας ενδιαφέρει μόνον η ελληνική κοινωνία». Οπως εξήγησε «με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί.

«Τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα»
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα «τι ακριβώς θα κάνουμε την επομένη των εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ».

«Ξεκαθαρίζω λοιπόν: Σταθερός οδηγός μας είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου μας.

1. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο αυτόνομος ρόλος και η αυτόνομη πορεία μας.
2. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή, ψήφο ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα μας εδραιώσει την επόμενη μέρα ως την ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου, στη Βουλή και την κοινωνία.
3. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα , το «Σχέδιο Ελλάδα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόγραμμα που αναπαράγει την κρίση και δεν οδηγεί τη χώρα στο ξέφωτο δεν δίνουμε.
4. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό τη δύναμη να δράσουμε ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη συντηρητική πολιτική από τη μια μεριά και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό μιας καταστροφικής – ανεύθυνης αντιπολίτευσης από την άλλη.Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, σοβαρή αποφασιστική αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις.
5. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας , θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα.
6. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά. Γιατί την εθνική συνεννόηση την εννοούμε.
7. Η χώρα θα κυβερνηθεί στη βάση της λαϊκής ετυμηγορίας την οποία κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει. Ο λαός είναι ο κυρίαρχος να αποφασίσει και όχι τα προεκλογικά σενάρια και οι δημοσκοπήσεις.

Πηγη+φωτο: iefimerida


Σχολιάστε εδώ