Τελικά, οι φύλακες έχουν γίνει τα θύματα των φυλακών!

Τελικά, οι φύλακες έχουν γίνει τα θύματα των φυλακών!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Οι κρατούμενοι –όχι για χρέη και για κλοπές που θυμίζουν τον Άη Γιάννη των παιδικών μας χρόνων– έχουν γίνει τα αφεντικά. Και οι φύλακες τρώνε ξύλο άγριο, με το υπουργείο να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Δύσης. Μόλις την περασμένη βδομάδα νεοδιόριστος φύλακας ξυλοκοπήθηκε από κρατούμενο γεωργιανής καταγωγής.

Τελικά, κύριε Μιχάλη Καλογήρου, υπουργέ Δικαιοσύνης, ποιος θα προστατεύσει τους φύλακες;


Απίστευτα τα παιχνίδια που παί­χθηκαν στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Όπως μου έλεγε αξιόπιστο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε γραμμή στην Κόρινθο και στη Μεσσηνία να ψηφιστεί ο υποψήφιος της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας για να μην εκλεγεί ο Πέτρος Τατούλης.


Κάτι ανάλογο έγινε και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, που έκανε κολεγιά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα ήταν να χαρίσει την περιφέρεια στον υποψήφιο της ΝΔ Νεκτάριο Φαρμάκη. Τα… πηδήματα ενίοτε δεν αποδίδουν…


Τυχερός ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέ­γκλινγκ που δεν είχε καθηγητή τον υπουργό μας επί των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, γιατί αν τον είχε φοιτητή θα τον έκοβε με τις βλακείες που λέει. Ναι, μα τον Θεό, έτσι είπε, και μάλιστα αρκετά θυμωμένος, σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ευκλείδης.


Η Κύπρος για άλλη μια φορά μάς βάζει τα γυαλιά. Από το φυσικό αέριο στο κοίτασμα «Αφροδίτη» θα εισπράξει 9,4 δισ. ευρώ σε διάστημα 18 ετών. Εμείς; Συνεχίζουμε να… βγάζουμε τα μάτια μας για την καρέκλα.


Μας αντιγράφουν! Ο εκλεκτός του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι πήρε πρωινάδικο στην κρατική Rai. Σας θυμίζει τίποτα δικό μας;


Καμπανάκι Γιούνκερ προς Μητσοτάκη εν όψει του ενδεχομένου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να πάρει το… διαβατήριο για το Μαξίμου: «Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ κρατών και όχι κυβερνήσεων», διαμηνύει, απα­ντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι θα προσπαθήσει να «διορθώσει» την ετεροβαρή συμφωνία με τον Ζάεφ, η οποία κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Τόσο πολύ μας αγαπάει ο φίλος μας ο Γιούνκερ.


«Η βουβή ψήφος είναι και σκεπτόμενη ψήφος. Δεν θέλει να αναστηθεί ένα παλιό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Δεν θέλει επίσης έναν άλογο ρεβανσισμό. Μέτρο, ενότητα, νοικοκύρεμα, σκληρή δουλειά και λίγα λόγια», γράφει ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.


Σχολιάστε εδώ