Τέταρτη ήττα, η πιο φαρμακερή…

Τέταρτη ήττα, η πιο φαρμακερή…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Στον βωμό των διορισμών από το παράθυρο της Βουλής έθαψαν το «ηθικό πλεονέκτημα»

Τελικά, όλα είναι δυνατά για την κυβέρνηση. Δεν έχει την παραμικρή κόκκινη γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πει, ως εδώ, η Αριστερά δεν θα γίνει έρμαιο της εξουσίας – πολιτικής και οικονομικής. Από την πρώτη στιγμή που ένιωσαν τι θα πει «εξουσία», στόχος τους έγινε το πώς δεν θα τη χάσουν.

Πάση θυσία… Και την πρώτη απόδειξη προσέφερε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας το «Όχι» στο ευρώ και στα Μνημόνια ένα μεγάλο «Ναι», που άφησε άφωνους όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλη την οικουμένη, προς μεγάλη χαρά του κονκλαβίου των Βρυξελλών, που άνοιξε σαμπάνιες καλωσορίζοντας τον Τσίπρα στο κλαμπ. Και από τότε, ό,τι πουν οι εταίροι μας και ό,τι ζητήσουν οι σύμμαχοι / Αμερικανοί στα εθνικά μας θέματα.

Γίναμε χαλί να μας πατήσουν. Από κει και πέρα, σημαία έγινε το πώς θα εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο τη μονιμότητα στην εξουσία, πώς δεν θα χάσουν την καρέκλα, που ήταν, είναι και θα είναι πά­ντα η μεγάλη πλανεύτρα με τις χαρές που προσφέρει, αρκεί να αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου το «Όχι» σε ό,τι ζητήσει ο μεγάλος αδελφός.

Ο οποίος μόνιμα, επί όλων των καταστάσεων, αυτό το τελεσίγραφο θέτει. Και το έχουν πληρώσει αρκετοί από τους προηγούμενους ενοικιαστές της εξουσίας από τον λαό όταν δεν υπάκουσαν στις εντολές. Γιατί αυτό το σφιχταγκάλιασμα με τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον κάθε άλλο παρά γοήτευε τον Έλληνα, που δεν απολάμβανε… κέρδη από αυτό τον έρωτα. Αντίθετα, οδηγούσε σε μέτρα κι άλλα μέτρα, με τη μεσαία τάξη και τα νοικοκυριά να ανοίγουν νέες τρύπες στο ζωνάρι.

Και το αντίτιμο το εισέπραξε στις κάλπες και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: Ήταν οι τρεις βαριές ήττες, παρά τα εκλογικά μαγειρέματα. Τόσο αμείλικτο απολυτήριο ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα φανταζόταν ότι θα του έστελναν οι πολίτες.

Δεν σταύρωσε ούτε ΜΙΑ από τις 13 περιφέρειες, ούτε ΕΝΑΝ από τους μεγάλους δήμους, ενώ στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κοίταζε την πλάτη της ΝΔ από 9,3 μέτρα (9,3% διαφορά).

Και ενώ η χώρα μπήκε στην τελική ευθεία για βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, όπως εξήγγειλε ο ίδιος μετά το πρωτοφανές Βατερλώ που υπέστη, το οποίο δεν έχει προηγούμενο, από την επομένη εργαλειοποίησε τη Βουλή και με αστραπιαίες διαδικασίες, στο άψε – σβήσε, χωρίς συζήτηση, ψήφιζε κάθε λογής ρουσφετολογικές τροπολογίες, βαφτίζοντας το… κρέας ψάρι.

Ο… Θεός, όμως, αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Και ξαφνικά την περασμένη Τετάρτη πιάστηκαν κυριολεκτικά με τη… γίδα στην πλάτη. Σωρηδόν έμπαιναν για ψήφιση, με άδεια σχεδόν τη Βουλή, αποφάσεις για τον διορισμό σε αυτήν των δικών τους παιδιών.

Μεταξύ αυτών και η κόρη της α­ντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν στον ΣΥΡΙΖΑ με απόσπαση και παίρνει μετάθεση στην άνεση και στη σιγουριά της Βουλής.

Επίσης, η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή μετατάσσεται στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας).

Η αποκάλυψη αυτή –μια μικρή μόνο γεύση της παραγωγής διορισμών, με την κατάχρηση της Βουλής στη λογική τού «Ψηφίστε, τελειώσαμε»– προκάλεσε την οργή όλου του ελληνικού λαού και ήταν το κύριο θέμα συζήτησης παντού.
Το περιβόητο λάβαρο του «ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ», που μόνιμα πρόβαλλε ως… Άγιο Δισκοπότηρο ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς αντιπάλους του, έγινε κουρέλια με τη βούλα της Βουλής. Και μάλιστα σε δημόσια θέα…

Η απόπειρα του πρωθυπουργού να μαζέψει τα συντρίμμια, παγώνοντας τα υπόλοιπα ρουσφέτια, δεν αλλάζει την εικόνα της κατρακύλας…
Είναι η τέταρτη ήττα μέσα σε δύο εβδομάδες…
Μια ήττα που είναι η πιο φαρμακερή…
Τα ρουσφέτια και οι διορισμοί των παιδιών της Αριστεράς από το παράθυρο…


Σχολιάστε εδώ