Ποιες αποζημιώσεις; Δεν σας χρωστάμε τίποτα, απαντούν οι Γερμανοί

Ποιες αποζημιώσεις; Δεν σας χρωστάμε τίποτα, απαντούν οι Γερμανοί

Λήξαν, κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο, θεωρεί το Βερολίνο το θέμα των αποζημιώσεων (επανορθώσεων) για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα.

Την πάγια αυτή θέση της εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση που διαβίβασε η Αθήνα ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για το συ­γκεκριμένο ζήτημα.

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη γερμανική πρωτεύουσα αποτυπώνεται στις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης.

Το περιοδικό «Spiegel» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα διαπραγματεύσεις, οι οποίες ωστόσο δεν πρόκειται να επιφέρουν άμεσα κάποια αλλαγή στην αρνητική στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Και κάποια γερμανικά ΜΜΕ συνδέουν την κίνηση αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

«Η απαίτηση μοιάζει περισσότερο σαν ελιγμός στο εσωτερικό της χώρας κατά τον προεκλογικό αγώνα», γράφει σε άρθρο της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Και προσθέτει: «Αυτό, όμως, είναι ένα παιχνίδι με το οποίο δεν θα έπρεπε να παίζει κανείς, διότι η Ιστορία του Β’ Πα­γκοσμίου Πολέμου είναι πολύ πιο σοβαρή για να τη χρησιμοποιεί κάποιος ως πολιτικό εργαλείο».


Σχολιάστε εδώ