Οι «οράνιε» στον τελικό με ανατροπή 3-1

Οι «οράνιε» στον τελικό με ανατροπή 3-1

Η Ολλανδία ανέτρεψε το προβάδισμα της Αγγλίας, τη νίκησε 3-1 στην παράταση και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Nations League την Πορτογαλία.

Λάθη έκαναν και οι δύο. Η κούραση του προχωρημένου της σεζόν, τα νιάτα αμφότερων τα δικαιολογούν. Ωστόσο η Ολλανδία είχε την κυνικότητα και τον χαρακτήρα να τιμωρήσει αυτά της Αγγλίας και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Nations League με 3-1 στην παράταση.

Το νεαρό της ηλικίας θεωρείται για τους κεντρικούς αμυντικούς μειονέκτημα. Εφόσον μπορεί να συμβεί στον καλύτερο, δικαιολογούνται να το πάθουν όλοι. Το δίδυμο Φαν Ντάικ – Ντε Λιχτ είναι από αυτά που οι περισσότεροι σύλλογοι στον κόσμο θα ονειρεύονταν να έχουν, όμως ο 19χρονος αρχηγός του Αγιαξ έχει ακόμα πολλές παραστάσεις να αποκομίσει ώστε να φτάσει στο peak των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει το Nations League, μια ευκαιρία για τεστάρουν τις δυνατότητές τους δύο από τις πιο πολλά υποσχόμενες ανερχόμενες γενιές, της Αγγλίας και της Ολλανδίας.

Μπορεί το ματς να μην είχε το ρυθμό του πρώτου ημιτελικού, αλλά ήταν ένα μάθημα. Τουλάχιστον o Ντε Λιχτ έδειξε και τις δύο όψεις του τρομερού του ταλέντου. Σαν να… ήξερε κάτι είχε εκθειάσει τον Ράσφορντ ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει πριν το ματς. Ο νεαρός Αγγλος φορ τον έκανε να πληρώσει ακριβά το λάθος του στο 32ο λεπτό, βάζοντας μπροστά τα «τρία λιοντάρια». Βέβαια το προβάδισμα δεν ήταν μόνο προϊόν λάθους. Οι Αγγλοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο Γκιμαράες στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής διάρκειας.

Ολλανδία – Αγγλία

Η βελτίωσή τους με τον Σάουθγκεϊτ είναι συνεχής και το απέδειξαν διαχειριζόμενοι το προβάδισμά τους. Ωστόσο οι «οράνιε» παρότι δεν είχαν τον συνηθισμένο στην νέα τους εποχή ενθουσιασμό, ήταν δεδομένο πως θα ανέβαιναν. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Ντεπάι σε διπλή προσπάθεια μετά από κλέψιμο στον Γουόκερ, το έκανε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή μοιραίος. Σε εκτέλεση κόρνερ του μεσοεπιθετικού της Λιόν, ο Ντε Λιχτ (73’) πήρε παραμάζωμα την άμυνα και ισοφάρισε. Ηταν η εξιλέωσή του, το αναγνώρισε σηκώνοντας τα χέρια.

Παρότι στο 83’ ο Λίνγκαρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από φανταστική κάθετη του Μπάρκλεϊ, βρισκόταν όσο οριακά χρειαζόταν ώστε να ακυρωθεί. Από το σημείο αυτό ήταν σα να παραδόθηκαν. Η έλλειψη συγκέντρωσης τους κόστισε δις. Ο ταχύς στη σκέψη και στα πόδια Πρόμες εξέθεσε δις την αγγλική άμυνα. Πρώτα τον Στόουνς (97’) για την ανατροπή και έπειτα παίρνοντας την ασίστ του Ντεπάι από το τραγικό λάθος του Γουόκερ. Υπάρχουν… λάθη και λάθη.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντουμφρίς, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (114’ Στρόοτμαν), Ντε Ρουν (68′ Φαν Ντε Μπέεκ), Μπεργκβάιν (91’ Πρέπερ), Μπάμπελ (68′ Πρόμες), Ντεπάι

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις (106’ Ντέλε Άλι), Ντελφ (77′ Χέντερσον), Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ, Σάντσο (61′ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46′ Κέιν)

Πηγή-φωτο: sportime.gr


Σχολιάστε εδώ