Απάντηση του ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωση του Διεθνούς Καλλιτεχνικού κέντρου Atheneum

Απάντηση του ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωση του Διεθνούς Καλλιτεχνικού κέντρου Atheneum

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκε ότι το Διεθνές Καλλιτεχνικό κέντρο Atheneum ακυρώνει το διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας- Πιάνο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το ΥΠΠΟΑ.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν πάντα αρωγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης με χρηματοδοτήσεις είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο, ενώ το 2017 ο διαγωνισμός στηρίχθηκε οικονομικά από το ΠΔΕ με ποσό που έφτασε στις 255 χιλιάδες ευρώ.

Η Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, καθ ύλην αρμόδια για το ζήτημα, ζήτησε εγκαίρως από τους διοργανωτές πλήρη φάκελο που να περιλαμβάνει εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού σχετικά με την πορεία των βραβευθέντων, στοιχεία για το αν ο διαγωνισμός έχει βοηθήσει στην καριέρα των συμμετεχόντων, το δίκτυο που ενδεχομένως δημιουργήθηκε, από πού παρατηρείται εύρος προέλευσης των υποψηφίων και τι δράσεις γίνονται για την επέκτασή του, καθώς και αν υπάρχουν άλλα δρώμενα όπως μουσικά συνέδρια.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση και την απόφαση του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτήσει μέσω ΠΔΕ το διαγωνισμό στο παρόν και στο μέλλον.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού προς το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο που κοινοποιήθηκε στο γραφείο Υπουργού στις 30/05/2019, το Κέντρο Αtheneum δεν προσκόμισε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, άρα ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και ως εκ τούτου η Διεύθυνση δεν δύναται να εισηγηθεί υπέρ της χρηματοδότησης.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δεν είναι δυνατόν να υπογράψει για τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού χωρίς τη θετική εισήγηση των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, ούτε να πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς αν προηγουμένως δεν έχει την επίσημη εισήγηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου.


Σχολιάστε εδώ