Τέλος Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την α’ κατοικία

Τέλος Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την α’ κατοικία

Στο φουλ έχει βάλει τις μηχανές του ο εξωδικαστικός μηχανισμός ώστε το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου να είναι έτοιμη η αναγκαία πλατφόρμα και να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για τη ρύθμιση δανείων (στεγαστικών κ.ά.) με υποθήκη την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη, αλλά και για οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που οδηγούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει η πλατφόρμα, μέσα σε δέκα λεπτά από την υποβολή της αίτησης ο αιτών θα έχει αυτόματα απάντηση για το αν καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται.

Και από τη στιγμή που η αίτησή του θα γίνεται δεκτή θα εντάσσεται στη ρύθμιση (με υπολογισμό του αριθμού των δόσεων, που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 120, του ποσού της δόσης και του «κουρέματος» του δανείου, που θα φτάνει μέχρι το 85%). Στον εξωδικαστικό μηχανισμό εντάσσονται όλες οι μορφές εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ), οι οποίες έχουν αποκλεισθεί από τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, κατ’ απαίτηση των «θεσμών», και μπορούν να ενταχθούν μόνο σε ρύθμιση για 18 – 24 δόσεις, αν όμως έχουν πληρώσει τα τρέχοντα!

Και υπό την προϋπόθεση ότι μετά από έλεγχο θα προκύπτει ότι οι οφειλέτριες εταιρείες είναι βιώσιμες.
Μέχρι στιγμής, την πρώτη εβδομάδα που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, υποβλήθηκαν πάνω από 45.000 αιτήσεις για οφειλές στην Εφορία και 36.000 για τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ.


Σχολιάστε εδώ