Χαριστική βολή για το Κτηματολόγιο οι πρόωρες εκλογές

Χαριστική βολή για το Κτηματολόγιο οι πρόωρες εκλογές

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές σε λίγες εβδομάδες, οι αρμόδιοι του Κτηματολογίου αντιλήφθηκαν πως το γεγονός αυτό αποτελεί τη χαριστική βολή στο ήδη πολυτραυματισμένο έργο.

Όχι επειδή σε λίγους μήνες θα αντικατασταθούν, αφού ούτως ή άλλως τέλη Αυγούστου συμπληρώνεται η τετραετής θητεία τους και θα διοριστεί νέα διοίκηση.

Αλλά επειδή γνωρίζουν πως οι πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο νέας κυβέρνησης, υπουργών και διοίκησης σε αυτήν τη χρονική συγκυρία θα συμβάλει στη ακόμα μεγαλύτερη αποδιοργάνωση του ήδη ανεπαρκώς διοικούμενου φορέα και τη διακύβευση της ίδιας της αιτίας ύπαρξής του, τη σύνταξη του Κτηματολογίου.

Ήδη υπάρχουν πολλά και πολυδιάστατα προβλήματα, με κυριότερο τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών, αφού το 85% των ιδιοκτητών δεν θέλει ή δεν μπορεί να δηλώσει την ακίνητη περιουσία του σε όλη τη χώρα.

Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να επιλύεται με την παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά και τη δυνατότητα εξάμηνης παράτασης σε όλη τη χώρα, αφού δεν επικοινωνήθηκε σωστά και είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι πολίτες επαναπαύθηκαν και τα γραφεία κτηματογράφησης ερήμωσαν.

Η παρούσα διοίκηση έχει δεμένα τα χέρια της στην προεκλογική περίοδο, έπειτα ακολουθούν δύο καλοκαιρινοί μήνες και τον Σεπτέμβριο θα είναι… αργά για δάκρυα.

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα.


Σχολιάστε εδώ