Μ. Κουρής: Σήμερα ψηφίζουμε για τη γειτονιά μας, το σπίτι μας…

Μ. Κουρής: Σήμερα ψηφίζουμε για τη γειτονιά μας, το σπίτι μας…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Κανένας δημότης δεν πρέπει να λείψει από την κάλπη – Ναι στους δημάρχους που φροντίζουν για τον δήμο τους, για τη λάμπα που κάηκε, για τη λακκούβα, και όχι για την καρέκλα

Σειρά σήμερα έχει η γειτονιά μας. Εκεί όπου ζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας η οικογένεια, όλοι μας. Το στίγμα για την κεντρική πολιτική σκηνή το έστειλε ο καθένας μας την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας πολλές αναταράξεις. Απόλυτα αναμενόμενες. Ήταν ο λογαριασμός, η αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης πρωτίστως, αλλά και της αντιπολίτευσης.

Κρίθηκε το κατά πόσο στηρίζουν τον πολίτη και προβάλλουν τις αγωνίες του στην καθημερινή μάχη που δίνει για την επιβίωση, για να κρατηθεί όρθιος, ιδιαίτερα αυτήν τη μνημονιακή εποχή, όπου αντιμετωπίζεται σαν ένας ψυχρός αριθμός… Και μετριέται πότε ως «συν», όταν χειροκροτεί, και πότε ως «πλην», όταν καταγράφει στο ψηφοδέλτιό του ότι δεν α­ντέχει άλλο, ότι δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά του.

Σήμερα ψηφίζει για τον δήμο του. Που έχει άμεση επαφή με το καθημερινό «γίγνεσθαι». Και αποτιμάται το πόσο κοντά στον δημότη είναι η τοπική εξουσία, ο δήμαρχος. Ο οποίος πρέπει να δίνει κάθε μέρα εξετάσεις. Και δεν μπορεί να κρύψει τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας, τον δρόμο που έμεινε σκοτεινός γιατί δεν άλλαξε την καμένη λάμπα, τη λακκούβα που έμεινε ακάλυπτη, το πεζοδρόμιο που είναι κατειλημμένο από αυτοκίνητα, με τον παππού και τη γιαγιά να βασανίζονται για να περάσουν, την παιδική χαρά που είναι γεμάτη σκουπίδια, τη Δημοτική Αστυνομία που είναι άφαντη και ασχολείται με το να κάνει τον βαστάζο του δημάρχου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στους περισσότερους δήμους –μικρούς και μεγάλους–, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, που τις τίμησαν από την πρώτη Κυριακή οι δημότες.

Αποφασίζει, όμως, σήμερα ο πολίτης και για τον περιφερειάρχη, από τον οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται η παραγωγική δουλειά του δημάρχου και η λύση των προβλημάτων του δήμου με τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων. Και εδώ επίσης «μετράει» το κόμμα όπου ανήκει ο δήμαρχος, ανάλογα με το οποίο ανοίγει τη στρόφιγγα ο… Βεζίρης.

Σήμερα ο Δημότης είναι ο κυρίαρχος.

Στο χέρι του είναι να κάνει την ανατροπή εκεί που κάποιοι από τους νυν περιφερειάρχες και δημάρχους εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς…

Οι δημότες μπορούν να γυρίσουν τη σελίδα στον δήμο τους και στην περιφέρειά τους, να φέρουν την άνοιξη, ώστε ΟΛΑ να είναι στο φως και να μη λειτουργεί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης για την παρέα του και το κόμμα στο οποίο ανήκει.


Σχολιάστε εδώ