Έχασε «δικό» της ματς η Σάκκαρη στο Roland Garros

Έχασε «δικό» της ματς η Σάκκαρη στο Roland Garros

Ένα «δικό» της παιχνίδι έχασε στο Ρολάν Γκαρός η Μαρία Σάκκαρη και με 6-7(5), 7-6(8), 3-6, αποκλείστηκε στον Β΄ γύρο από την 23χρονη Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα, νο 42 στον κόσμο.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νο 30 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά στο τέλος έχασε ένα «δικό» της σετ. Έφτασε εύκολα στο 5-1 και λίγο αργότερα σε δύο σετ-πόιντ, αλλά η γεμάτη νεύρα Σινιάκοβα (κάθε τρεις και λίγο σε όλο το ματς πέταγε κάτω τη ρακέτα της και έβριζε), ισοφάρισε σε 5-5, στη συνέχεια το πήγε στο τάι μπρέικ κι εκεί προηγήθηκε 5-1 και πήρε το σετ με 7-6(5).

Στο δεύτερο σετ η Τσέχα της έσπασε το σερβίς και προηγήθηκε 2-0, η Σάκκαρη το «γύρισε» σε 3-2, αλλά εντελώς δικά της λάθη έφεραν πάλι μπροστά την αντίπαλό της 4-3 και 5-4. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια γλίτωσε ένα ματς-πόιντ, ισοφάρισε σε 5-5, αμέσως μετά και αυτό το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η Σάκκαρη κατάφερε να το πάρει με 10-8.

Σπάζοντας η μία το σερβίς της άλλης ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σετ. Η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα 3-2, αλλά τα λάθη σε κρίσιμα σημεία συνεχίστηκαν κι έτσι η Σινιάκοβα το «γύρισε» σε 5-3 και ολοκλήρωσε τη νίκη της με 6-3, μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά.

Πέρυσι η Σάκκαρη έφτασε έως τον Γ’ γύρο του γαλλικού όπεν κι αυτό είναι το μέχρι τώρα ορόσημό της και στα τέσσερα γκραν σλαμ. Στον Γ’ γύρο η Σινιάκοβα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης Ναόμι Οσάκα, η οποία νίκησε και απέκλεισε την Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ