Επίθεση της κυβέρνησης στη ΝΔ για τη δήλωση Βρούτση σχετικά με τις 120 δόσεις

Επίθεση της κυβέρνησης στη ΝΔ για τη δήλωση Βρούτση σχετικά με τις 120 δόσεις

Επίθεση στη ΝΔ για τη σημερινή αναφορά του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, σε ομιλία του σε συνέδριο για το ασφαλιστικό, έκανε η κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης

Να πάρει θέση ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις 120 δόσεις, ζητεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για εμπαιγμό της κοινωνίας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει τα εξής:

«Η ΝΔ υπερψήφισε τις 120 δόσεις πριν από λίγες ημέρες. Σήμερα αποδεικνύεται ο εμπαιγμός της προς την κοινωνία. Σε τι διαφέρουν οι απόψεις αυτές απ’ όσα υποστηρίζουν χρόνια οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εδώ και τώρα να πάρει θέση και ν’ απολογηθεί για την υποκρισία».

Νωρίτερα σε συνέδριο για το ασφαλιστικό, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ότι με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές ,το φαινόμενο θα επαναληφθεί. “Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη”, φέρεται να δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Ο κ. Παππάς

Σε προγενέστερη της παραπάνω ανάρτησής του, ο κ. Παππάς είχε σημειώσει στο τουίτερ:

«Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί, καλούμε τον κόσμο να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, να μην ξεχάσει. Είναι όμως προφανές πως με τη θέση που παίρνει στο ΕΛΚ υπέρ Βέμπερ, τοποθετείται στα δεξιά της κεντροδεξιάς οικογένειας στην Ευρώπη».

H κ. Παπανάτσιου

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι «φιλολαϊκές» μάσκες της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν δύο μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Βρούτσης και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες υπερψήφισαν τις 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, χαρακτηρίζοντάς τες «επιβεβλημένες και αναγκαίες», σήμερα υποστηρίζουν ότι αυτές, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύουν την εθνική οικονομία, αλλάζουν την κουλτούρα των πληρωμών και, όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό, γίνονται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 7 Δεκεμβρίου 2018 υποσχόταν 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επισημαίνεται ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το πλαίσιο των 120 δόσεων τους επιτρέπει να βάλουν σε τάξη τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα Ταμεία.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

  • Εφόσον θεωρούν τις 120 δόσεις ζημιογόνες μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί τις υπερψήφισαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες;
  • Ποια είναι η τελική θέση της ΝΔ και ποια η λύση που προτείνει για το πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών;
  • Θέλει την κατάργησή των 120 δόσεων προς Εφορία και Ταμεία;

Και, εν τέλει, πότε η ΝΔ θα μιλήσει για το οικονομικό της πρόγραμμα και πόσο το κοστολογεί;”

Το υπουργείο Εργασίας

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

«Αυτό που είναι προκλητικό και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν, γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα σε μία συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. «Μία στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ