Σαν… σίφουνας πέρασε η Σάκκαρη

Σαν… σίφουνας πέρασε η Σάκκαρη

Με… αστραπιαίες διαδικασίες η Μαρία Σάκκαρη πέρασε από τον Α’ γύρο του Ρολάν Γκαρός. Η 23χρονη Ελληνίδα, νο 30 στον κόσμο, βρέθηκε στην πρεμιέρα της αντιμέτωπη με την -χωρίς κατάταξη- 29χρονη Αμερικανίδα Άνα Τατισβίλι.

Μέσα σε 28 λεπτά πήρε το πρώτο σετ με 6-0 και μέσα σε 29 λεπτά πήρε το δεύτερο με 6-1, σε ένα ματς που δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, πέρα από την επισήμανση πως το μοναδικό γκέιμ που έχασε σε όλο τον αγώνα ήταν σε δικό της σερβίς και πως η τροπαιούχος του Ραμπάτ πιστοποίησε και πάλι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Πλέον στον Β’ γύρο θα αντιμετωπίσει ή την 23χρονη Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα (νο 42) ή την 19χρονη Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (νο 141) και αν περάσει η Σάκκαρη, τότε στον Γ’ γύρο την περιμένουν τα πολύ δύσκολα, καθώς θα βρει μπροστά της τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιαπωνέζα κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης Ναόμι Οσάκα και την Λευκορωσίδα πρώην νο 1 του κόσμου, Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία σήμερα βρίσκεται στο νο 43.

Πέρυσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε έως τον Γ’ γύρο του γαλλικού όπεν κι αυτό είναι το μέχρι τώρα ορόσημό της και στα τέσσερα γκραν σλαμ.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ