Δεν δικαιούμαστε ούτε διά να ομιλούμε…

Δεν δικαιούμαστε ούτε διά να ομιλούμε…


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της FIFA Μπγιορν Βάσαλο για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν παρά μια επιβεβαίωση του πόσο υποτιμητικά μας βλέπουν οι υπεύθυνοι των διεθνών ομοσπονδιών.

Ο Μπγιορν Βάσαλο γνωστοποίησε τις αποφάσεις της FIFA, που μεταξύ άλλων είναι:

– Παραμένει πρόεδρος της ΚΕΔ ο Περέιρα και ο άμεσος συνεργάτης του Μαρίν.
– Μένει ο Φούσεκ, ως υπερσύμβουλος της ΕΠΟ.
– Ο Χούμπελ (ο οποίος κάποτε είχε εισηγηθεί το Grexit) θα έχει μέχρι το 2020 τον ρόλο του διεθνούς παρατηρητή.
– Θα φέρει τεχνοκράτες στην Ελλάδα για το VAR, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο Μέλο Περέιρα.
– Θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές.

Ο μαλτέζος παράγοντας είπε ότι έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα κρούσματα βίας και για όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου. Μέχρι εκεί, όμως. Διότι, όπως είπε, η FIFA δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά των ομοσπονδιών. «Έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της τον επόμενο χρόνο», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

Αλλά το καλύτερο ήλθε στη συνέχεια. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης δήλωσε δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι ενημερώθηκε από τα media για την παραμονή του πορτογάλου αρχιδιαιτητή, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι αντιτίθεται στη σχετική απόφαση. Και τότε πήρε την… πληρωμένη απά­ντηση: «Εμείς αποφασίζουμε για την ΚΕΔ, μόνο εμείς. Οι αποφάσεις για την ΚΕΔ είναι δική μας υπόθεση και δεν έχετε λόγο».

Κοινώς, η FIFA μας βλέπει σαν τους ιθαγενείς που προσπαθεί να τους πουλήσει καθρεφτάκια. Οι εκλεκτοί της να παίρνουν τα μεροκάματα και οι έλληνες παράγοντες να μην έχουν δικαίωμα λόγου. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τα κάναμε έτσι…

Φωτό: sport24.gr


Σχολιάστε εδώ