Υποβάλλουν τα σέβη τους, αλλά…

Υποβάλλουν τα σέβη τους, αλλά…

-«Η ψήφος του Τούρκου πάει σε Τούρκο…»

Στη Θράκη είναι βουβό το κλίμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει η μηχανή του προξενείου. Η παρέλαση υποψηφίων αυτοδιοικητικών συνεχίζεται από το τουρκικό προξενείο, με την ελπίδα ότι θα τους δοθεί κάποιο ψιχουλάκι από τη μειονοτική ψήφο.

Η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ Τσιντέμ Ασάφογλου συνεχίζει την καμπάνια της χωριό χωριό, ενώ στην Τουρκία γίνονται εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής Θράκης» προκειμένου να κινητοποιήσουν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που ζουν στην Τουρκία, ώστε να έρθουν και να ψηφίσουν (με πληρωμένα πούλμαν).

Πάντως η τουρκική κρατική τηλεόραση σε ρεπορτάζ που μετέδωσε για το ΚΙΕΦ μετέφερε το σύνθημα των ευρωεκλογών: «Η ψήφος του Τούρκου πάει σε Τούρκο»…

Είναι σαφές ότι οι τοπικοί παράγοντες των κομμάτων δεν θα πρέπει να στηρίζουν και να κάνουν ανταλλαγή ψήφων με υποψήφιους δημάρχους που είναι απολύτως ταυτισμένοι με το μειονοτικό κόμμα.

Για την Ιστορία, στο ιφτάρ που διοργάνωσε το ΚΙΕΦ συμμετείχαν ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί. Ας ελπίσουμε ότι το βράδυ των ευρωεκλογών οι «εκπλήξεις» δεν θα προέρχονται πάλι από τη Θράκη…

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την είδηση της στυγερής δολοφονίας ενός ηλικιωμένου Έλληνα της Ίμβρου μέσα στο σπίτι του, στο Ευλάμπιο της Ίμβρου. Η είδηση συγκλόνισε τους Ιμβρίους, καθώς, αν και το πιθανότερο είναι το κίνητρο της δολοφονίας να είναι η ληστεία, το περιστατικό ξύπνησε άσχημες μνήμες, όταν οι δολοφονίες και οι επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων ήταν σύνηθες φαινόμενο, μέχρι που οδήγησαν στον οριστικό ξεριζωμό τους από την Ίμβρο και την Τένεδο. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για να επιστρέψουν στο νησί οι περισσότεροι για διακοπές αλλά και λίγοι τολμηροί για μόνιμη εγκατάσταση, κάτι στο οποίο έχει βοηθήσει και η λειτουργία ελληνικού σχολείου.

Ας ελπίσουμε ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού και ότι οι ένοχοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν, ώστε να μην πλανάται ο φόβος στον αέρα.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ