Κρίσιμο τεστ για το Κίνημα Αλλαγής οι ευρωεκλογές

Κρίσιμο τεστ για το Κίνημα Αλλαγής οι ευρωεκλογές

-Επιστρέφουν οι «προδομένοι» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να αντέξει πρωτίστως στην ισχυρή πίεση που δέχεται από τον νέο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι ο βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής και παράλληλα, όπως λέει η Φώφη Γεννηματά και όλα τα κεντρικά στελέχη, να είναι στην τρίτη θέση, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

Και αυτό διότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας το ΚΙΝΑΛ θα λάβει διερευνητική εντολή, με ό,τι αυτό σημαίνει για το πολιτικό σύστημα, που θεωρεί μείζον να τεθεί εκτός παιχνιδιού η Χρυσή Αυγή.

«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία», είπε η Φ. Γεννηματά στην κεντρική της ομιλία στην πλατεία Κοτζιά και πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι γίνεται προσπάθεια από τα στελέχη προκειμένου να επαναπατριστούν ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και είχαν μετοικήσει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι δημοσκόποι αναφέρουν ότι, έστω και σε μικρή κλίμακα, υπάρχει μια τάση επιστροφής στο ΚΙΝΑΛ από ψηφοφόρους που δηλώνουν «προδομένοι» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι να μη διαλυθεί στις μυλόπετρες του δικομματισμού, ελπίζοντας ταυτόχρονα στη στήριξη σημαντικού τμήματος από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών», επισημαίνουν κεντρικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ελπίζουν, όπως λένε, «ότι οι ψηφοφόροι που είχαν παραδοσιακή σχέση με το ΠΑΣΟΚ θα πουν όχι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους».

Κρίσιμο θεωρούν επίσης στο ΚΙΝΑΛ να μην κινηθεί τμήμα των κεντρογενών αναποφάσιστων ψηφοφόρων προς τη ΝΔ, που αυτόματα μεταφράζεται σε ψήφο προς τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ