Κάννες 2019: O Βασίλης Κεκάτος κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους – Συγχαρητήρια Λ. Κρέτσου

Κάννες 2019: O Βασίλης Κεκάτος κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους – Συγχαρητήρια Λ. Κρέτσου

Ο Βασίλης Κεκάτος  με καταγωγή από την Κεφαλονιά, κέρδισε το Σάββατο 25-05-2019, το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το  lifo.gr , ο Βασίλης Κεκάτος είχε κερδίσει και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους ταινίας  για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Όπως εξήγησε η επιτροπή, το βραβείο δόθηκε στο φιλμ «για την ευαίσθητή του προσέγγιση στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία».


 


.
Συγχαρητήρια Λευτέρη Κρέτσου στο Βασίλη Κεκάτο

Ο Βασίλης Κεκάτος κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη μικρού μήκους στις Κάννες. Την πολύ σημαντική αυτή επιτυχία χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος:

“Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ελληνικό σινεμά θα επιστρέψει από τις Κάννες με πολύ σημαντικές διακρίσεις. Έτσι μετά το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους που κέρδισε η Ζακλίν Λέντζου το 2018 στο πρόγραμμα Critic’s week των Καννών, ο Βασίλης Κεκάτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Queer Palm και το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με ομόφωνη απόφαση με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου. Η βράβευση του Βασίλη Κεκάτου μας κάνει όλους υπερήφανους.

Τα τελευταία χρόνια Έλληνες δημιουργοί, καλλιτέχνες, παραγωγοί κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αποσπούν σημαντικές διακρίσεις, προωθούν μια νέα αφήγηση για τη χώρα η οποία στηρίζεται στο ταλέντο και στο όραμα νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Η ανάπτυξη και η περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής είναι απαραίτητα βήματα για να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες.”


Σχολιάστε εδώ