Φ. Γεννηματά: Πολιτική ανατροπή-προοδευτική αλλαγή για να γυρίσει σελίδα η χώρα

Φ. Γεννηματά: Πολιτική ανατροπή-προοδευτική αλλαγή για να γυρίσει σελίδα η χώρα

Δριμεία και διμέτωπη κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και κατά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, στην πλατεία Κοτζιά.

Ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή το ΚΙΝΑΛ και «να μη χαρίσουν ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη», λέγοντας: «η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα».

«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν» είπε η κ. Γεννηματά. Όπως είπε, για την Ελλάδα «νοιάστηκε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα νοιάζεται το Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα που κλείνουν τον δρόμο. Σπάστε τα εμπόδια που βάζουν και οι δύο με συντηρητικές πολιτικές. Ανοίξτε τον δρόμο της προοδευτικής αλλαγής» προέτρεψε τους ψηφοφόρους. «Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα: Κίνημα Αλλαγής τώρα» τόνισε.

Όπως υπογράμμισε, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι κι αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Στις ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές, απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους: Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες. Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που, αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής, που λένε και οι νέοι μας. Απλώνουμε το χέρι και σε εκείνους τους παλιούς μας συντρόφους και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί» ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «την Κυριακή υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι, που απειλείται από το φασισμό, τον λαϊκισμό, τους εθνικισμούς, τη βία. Κάνουμε μπλόκο στη Χρυσή Αυγή κι όλα τα φασιστικά σχήματα. Αλλά δεν μένουμε σε αυτό» υπογράμμισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης, στην πλάτη του ελληνικού λαού. «Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους, που λέει και το τραγούδι, τη δημόσια τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να πείσουν ότι οι εκλογές είναι παιχνίδι για δύο. Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Οι δύο δήθεν μονομάχοι. Κατασκευασμένη πόλωση, όπου το να χέρι, νίβει τα άλλο. Και για τρίτες εκλογές στήνουν το κόλπο της δήθεν μικρής διαφοράς, μιλούν για ντέρμπι. Είναι fake news, παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή. Γυρίστε τους την πλάτη. Την Κυριακή στείλτε μήνυμα προοδευτικής αλλαγής, ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής» είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε στον πρωθυπουργό για την κατηγορία που της προσήψε πως έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες. «Μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών, ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου, ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος που από το Bella ciao, πήγε στη dolce vita. Δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο. Θα σας ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον Άρη Βελουχιώτη, να έχετε στο πλάι σας την κ. Κουντουρά» είπε η κ. Γεννηματά.

Επέκρινε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στην κριτική του περί ίσων αποστάσεων. «Δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές. Έχουμε σταθερή απόσταση από τη συντήρηση. Όποιος κι αν την πρεσβεύει, όποιος κι αν την υλοποιεί. Μας ζητά να συμπαραταχθούμε. Γιατί; Για να γυρίσουμε στο χθες; Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Λέξη δεν λέει για τον λαϊκισμό των “Ζαππείων”. Λέξη δεν λέει για την άρνησή της Ν.Δ. να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, χρόνια της κρίσης. Γιατί δεν εκφράζει “Αλλαγή”, εκφράζει στυγνά την πρόθεσή του για την επιστροφή της δεξιάς. Είμαστε ο ιδεολογικός τους αντίπαλος» είπε η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε πως «όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη, λέει “ναι” στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα, παραδίδει τις προσδοκίες του για το αύριο και το μέλλον της Ευρώπης στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά, που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ – κι ας μεταμφιέζεται κατά καιρούς ο κ. Τσίπρας σε σοσιαλιστή. Κι ας προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση. Αρκετά πια οι θεατρινισμοί, οι μάσκες, τα προσωπεία» είπε.

«Στηρίζουμε τον Φρανς Τίμμερμανς, έναν φίλο της Ελλάδας, έναν προοδευτικό άνθρωπο, έναν σοσιαλιστή, που είναι κόντρα στις πολιτικές της συντήρησης, κόντρα στην αδιέξοδη λιτότητα» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Προϋπόθεση για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα είναι να επιτύχουμε κλίμα συνεννόησης. Να βάλουμε τέλος στην πόλωση και στο διχασμό» είπε και ζήτησε απ’ όλους «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και εθνική ομοψυχία, για να διεκδικήσει η Ελλάδα την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα, από το 3,5% στο 2%, να καταργηθεί το “Υπερταμείο” και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του εθνικού πλούτου».

Με πληροφορίες και από το naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ