Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παλεύει για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παλεύει για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ», ανέφερε ότι ενέργειες σαν την σημερινή επίθεση στη Βουλή, δεν έχουν καμία σχέση με αντίσταση και με τους διεκδικητικούς αγώνες του λαού, αποπροσανατολίζουν από τη συζήτηση για τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και συμβάλλουν στην καταστολή ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι δολοφονικές πράξεις του Δ. Κουφοντίνα δεν δικαιολογούνται, και επισήμανε ότι και αυτές συνέβαλαν στην ένταση της καταστολής και στην ένταση των τρομονόμων.

Ως προς την χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, είπε πως «είναι διαφορετικό το ζήτημα, έχει το δικαίωμα όπως ο κάθε φυλακισμένος, να τηρείται ο νόμος ισότιμα για όλους». Επανέλαβε ωστόσο, ότι αυτό δεν δικαιολογεί τις παράνομες εγκληματικές ενέργειες του Δ. Κουφοντίνα, που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει ξεκάθαρα.

Σημείωσε επίσης, την αντίθεση του κόμματος στις φυλακές «τύπου Γ».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η πόλωση στην πολιτική σκηνή είναι αναμενόμενη, τονίζοντας ότι αυτή αφορά δευτερεύοντα ζητήματα και δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι στην ίδια κατεύθυνση, υπενθύμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί το 3ο Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι οι επιμέρους διαφορές τους αφορούν διαφορετικές εκδοχές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι βρισκόμαστε σε μνημόνιο διαρκείας με τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 και μόνιμη εποπτεία.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης, τα χαρακτήρισε «κοροϊδία», προσθέτοντας ότι «και μισό ευρώ» να πάρει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, να το πάρει.

Όπως εξήγησε, η «13η σύνταξη» είναι ένα κουτσουρεμένο επίδομα ενώ την ίδια στιγμή έχουν κοπεί 3 συντάξεις και το ΕΚΑΣ.

Αναφερόμενος στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις, σημείωσε καταρχάς ότι η κυβέρνηση φέρνει προεκλογικά ένα μέτρο που συζητά εδώ και δύο χρόνια. Πρόσθεσε ότι οι μη μισθωτοί θα πληρώσουν σε εφορίες και ταμεία, ενώ όρος για την υπαγωγή στις 120 δόσεις είναι το κόψιμο της σύνταξης.

«Τα κλεμμένα δεν είναι περασμένα-ξεχασμένα, να επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους της πολιτικής, ακροδεξιούς και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ είναι για γέλια και για κλάματα», τόσο σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, όσο και στο περιεχόμενό της.

«Προοδευτική συμμαχία» δεν γίνεται με τον Τραμπ, τον Νετανιάχου και την μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που η Τουρκία με σχέδιο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Κύπρο, τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η ΕΕ είναι καπιταλιστική ένωση που δεν γίνεται καλύτερη, αλλά μόνο χειρότερη.

Είπε ότι μπορεί να δημιουργηθεί η Ευρώπη των λαών με τους λαούς πραγματικά στην εξουσία και λαϊκές κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ παλεύει για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, τόνισε, επισημαίνοντας ότι σχετική συζήτηση έχει ανοίξει παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα αποτελέσει ένα κριτήριο για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, εκτιμώντας ότι αν η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πάνω από 5%-7%, είτε κυμανθεί μεταξύ 3%-4%, είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν εκλογές τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ