Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση που είχε το βαθύ και βρώμικο ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση που είχε το βαθύ και βρώμικο ΠΑΣΟΚ

Ολομέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει άλλες Κυβερνήσεις και άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, υπερασπιζόμενος την παρουσία ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι είτε απέτρεψαν είτε κατήγγειλαν πρακτικές ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα.

Όπως επεσήμανε ο γγ του ΚΚΕ, καταλυτικός είναι ο ευρωπαϊκός ρόλος και στο Μεταναστευτικό, αφού όπως είπε η ΕΕ είναι αυτή που έχει κλείσει τα σύνορα της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά, με τις γνωστές συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους νησιώτες.

Η ΕΕ δεν μπορεί να βελτιωθεί, παρά μόνο να γίνει χειρότερη, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που συγκρούονται στο εσωτερικό της Ένωσης, καθώς πολλοί ζητούν να γίνει σκληρότερη απέναντι στα λαϊκά στρώματα ή να δημιουργηθεί μόνο ένας σκληρότερος πυρήνας, προσθέτοντας ότι αυτές οι δυνάμεις είναι αντιδραστικές και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ισοτιμία των μελών της Ένωσης.

Η πόλωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τελείωμα των προεκλογικών περιόδων, αλλά υπάρχει πια πείρα σε αυτήν την λογική που θέλει να πείσει τους πολίτες ότι ο μεν θα φέρει το λιγότερο κακό από τον άλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι το «βαθύ, το βρώμικο, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ ακόμη και για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του με την ΝΔ, λέγοντας ότι «καλλιεργείται το πεδίο για τον «μεγάλο συνασπισμό» και στην Ελλάδα».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε μάλιστα ότι «οι διαβουλεύσεις για κάτι τέτοιο γίνονται από το 2015». Όπως είπε, «η Προοδευτική Συμμαχία που θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ακόμη μια απάτη, μια μεγάλη αυταπάτη».

Σε ότι αφορά το πακέτο παροχών, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι «ο λαός είναι συνηθισμένος να του μοιράζουν κάτι πριν τις εκλογές. Το πρόβλημα είναι η κοροϊδία. Αυτό δεν είναι η 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα που θα δίνεται μία φορά τον χρόνο, ενώ ήδη του έχει κόψει 3 συντάξεις, του έχει κόψει και του καταργεί το ΕΚΑΣ, δηλαδή έχει κόψει χιλιάδες ευρώ από το εισόδημα του συνταξιούχου για να του δώσει ένα επίδομα. Εμείς έχουμε προτείνει να δώσει κανονικά την 13η σύνταξη, όπως και ο 13ος μισθός, ώστε να μην διαχωρίζονται οι συνταξιούχοι από τους μισθωτούς».

«Οι κάλπες ή θα στηθούν τον Ιούνιο ή το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο», εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας ότι ο ακριβής χρόνος θα διαφανεί το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ