Επίθεση αγνώστων στη Βουλή

Επίθεση αγνώστων στη Βουλή

Περίπου 30 άτομα μετά τις 14:00 ανέβηκαν την Όθωνος και τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έφθασαν στη Βουλή και εκτόξευσαν μπογιές και καπνογόνα.

Στην συνέχεια διέφυγαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους και ήδη η φρουρά της Βουλής έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».


Σχολιάστε εδώ