Θα είμαστε η έκπληξη  των εκλογών, λέει η Φώφη

Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών, λέει η Φώφη

«Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών», δήλωσε αρκετά ευχαριστημένη η Φώφη Γεννηματά μετά την ομιλία της στην Πάτρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπου αποτέλεσε τονωτική ένεση η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον νομό.

Αρκετά ικανοποιημένος από τη συγκέντρωση εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου σε συνομιλία του με τη Φ. Γεννηματά, πεπεισμένος ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι τρίτη δύναμη. Και συμφώνησαν ότι από την επόμενη Κυριακή αρχίζει η ουσιαστική αντεπίθεση του κόμματος, με τελικό στόχο τις βουλευτικές εκλογές. Ταύτιση απόψεων υπήρξε και στο ότι το διψήφιο ποσοστό μόνο ουτοπία δεν αποτελεί με όσα έχουν συμβεί.

«Υπάρχει σταδιακή επιστροφή ψηφοφόρων που μας είχαν εγκαταλείψει το 2015», λένε στο επιτελείο της Φ. Γεννηματά και σημειώνουν ότι αυτό θα επαληθευθεί το βράδυ της 26ης Μαΐου αλλά και την Κυριακή 2 Ιουνίου, με το κόμμα να έχει ισχυρή παρουσία στις τοπικές κοινωνίες με την εκλογή ή την επανεκλογή στελεχών του ΚΙΝΑΛ σε δήμους και περιφέρειες.

Η Χαρ. Τρικούπη θεωρεί ότι η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα με Σταύρο Αρναουτάκη και Απόστολο Κατσιφάρα, που είναι οι νυν περιφερειάρχες, θα είναι ξανά υπό την επιρροή της, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα. Ακόμη, θεωρούν ότι ο Μ. Γλυνός έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι ο νέος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανα­γκάστηκε να τον στηρίξει διότι δεν διαθέτει ερείσματα στην Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, εκτιμούν ότι γίνεται μάχη μεταξύ Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου για την είσοδο στον δεύτερο γύρο, αν και η νυν περιφερειάρχης έχει προβάδισμα για να αναμετρηθεί με τον Γιώργο Πατούλη.

Επίσης, αναμένουν καλά αποτελέσματα σε πολλούς δήμους, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα θετικό για το κόμμα και πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ το ότι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται το «χρίσμα» από το κυβερνών κόμμα, με τον φόβο ότι θα οδηγηθούν στην ήττα.

Οι υποψήφιοι τονίζουν ότι δεν γνώριζαν την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει στήριξη στο πρόσωπό τους, επιρρίπτουν προσωπικά στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη την ευθύνη και φθάνουν στο σημείο να απειλούν με μηνύσεις!

Φωτο: iefimerida


Σχολιάστε εδώ