Λεβέντης: Θέλουν  να με εξοντώσουν

Λεβέντης: Θέλουν να με εξοντώσουν

Κόντρα στις δημοσκοπήσεις που μετρούν την Ένωση Κεντρώων πέριξ του 2,5%, ο Β. Λεβέντης τοποθετεί τον πήχη για τις ευρωεκλογές πολύ υψηλότερα, από 5% και πάνω!

Η κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα δεν είναι η καλύτερη, βουλευτές και στελέχη την τελευταία διετία κυρίως «κούνησαν μαντήλι», ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν και πολλαπλάσιοι ψηφοφόροι. «Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα δούμε αν θα επαληθευτώ εγώ ή οι δημοσκοπήσεις», σημειώνει, χωρίς να κρύβει την αγωνία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι αμφισβητεί ευθέως την αντικειμενικότητα (διαφάνεια) των ερευνών και, εννοείται, τα ευρήματά τους. «Οι δημοσκοπήσεις εκφράζουν τα συμφέροντα εκείνων που τις πληρώνουν», υποστηρίζει.

Στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε εν όψει εκλογών ο κ. Λεβέντης εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του για την άνιση μεταχείριση που υφίσταται η Ένωση Κε­ντρώων από τηλεοπτικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο. «Δεν προβάλλουν τις θέσεις και τις προτάσεις μας», αναφέρει.

Θεωρεί δε ότι πίσω από τη στάση αυτή των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκονται ο… ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. «Θέλουν να μας εξοντώσουν πολιτικά», υποστηρίζει. Θεωρεί τις ευρωεκλογές απλά το πρώτο ημίχρονο και τονίζει πως η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις εθνικές εκλογές.

Είναι βέβαιος ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι και στην επόμενη Βουλή, ενώ αποκλείει από τώρα (!) το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα γίνουμε τσόντα ούτε του Μητσοτάκη ούτε του Τσίπρα», διαμηνύει.

Κατά την εκτίμηση του κ. Λεβέντη τη μεγαλύτερη φθορά η κυβέρνηση θα την έχει λόγω του θέματος με τα Σκόπια, χρησιμοποιεί δε σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο κ. Τσίπρας έπαιξε πολύ βρώμικο παιχνίδι και θα πάει φυλακή για το Σκοπιανό», επισημαίνει.


Σχολιάστε εδώ