Μητσοτάκης στον Sport24 Radio 103,3: Είμαι υπέρ της λογικής του Rotation – Nα δίνεις χρόνο και ευκαιρίες

Μητσοτάκης στον Sport24 Radio 103,3: Είμαι υπέρ της λογικής του Rotation – Nα δίνεις χρόνο και ευκαιρίες

Για τον αθλητισμό, τη βία, το αγαπημένο του άθλημα το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο αλλά και για τα πολιτικά δρώμενα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Sport24 Radio. Καλεσμένος στον Παντελή Διαμαντόπουλο σημείωσε ότι “η Βουλή έχει ένταση. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων”.

“Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χθες, στη Λάρισα είχαμε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που μου θύμισε συγκεντρώσεις από άλλες εποχές. Η πολιτική είναι συμμετοχική διαδικασία. Καλύτερα ο κόσμος να συμμετέχει, παρά να είναι στην καφετέρια και να πίνει καφέ”, τόνισε.

“Η Βουλή έχει ένταση. Και όλα τα Κοινοβούλια έχουν ένταση. Αλλά πρέπει να είναι μία αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δε μου αρέσει να υψώνω τους τόνους, μου αρέσει να κερδίζω με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Μέσα στην ένταση της στιγμής η Βουλή μπορεί να δώσει την εντύπωση μίας κοκορομαχίας. Πρέπει να συζητάμε πολιτικά. Στη Βουλή τα επιχειρήματα έχουν σημασία αλλά έχει και το χιούμορ. Δεν πρέπει όμως να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οξεία αντιπαράθεση της προηγούμενης εβδομάδας.

Χαρακτήρισε επίσης: “Απαράδεκτο να βάζει κανείς στο στόμα σου λόγια που δεν είπες”, κατηγορώντας εμμέσως το Μαξιμου για παραποίηση των δηλώσεων του περί επταήμερου, 13ης σύνταξης και αγοράς υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα. “Εμένα με νοιάζει να μιλήσω για την επόμενη ημέρα, να σπάσω την καχυποψία ενός κόσμου που μας ακούει σήμερα και είναι και λίγο απολιτίκ” πρόσθεσε, καλώντας ειδικά τους τελευταίους να συμμετέχουν στις εκλογές. Εκτίμησε ότι πολλοί άνθρωποι δεν διαβάζουν τα προγράμματα των κομμάτων αλλά κρίνουν με βάση την αξιοπιστία των προσώπων και πρόσθεσε: “Στον καχύποπτο που μας ακούει σήμερα λέω, δώσε μου μία ευκαιρία και την επόμενη φορά να με κρίνεις πιο αυστηρά, αλλά αφού έχω έρθει στα πράγματα, όχι πριν. Εχω ξεκαθάρο σχέδιο για τη χώρα και είμαι συνεπής σε αυτά που έχω πει”.

Σχολίασε επίσης την κατηγορία του κ.Τσίπρα ότι η ΝΔ είναι με τους λίγους. “Ακούω για πολλούς και λίγους. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν κάποιοι πολλοί που είναι καλοί λίγοι που θέλουν να πιουν το αίμα του λαού; Μου ακούγονται πολύ ξεπερασμένα όλα αυτά. Εγώ είμαι εδώ για όλους. Αυτοί οι διχασμοί μας έχουν πάει πίσω”.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι για τον ίδιο είναι «α’ ημίχρονο» και εξήγησε: “Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει νικητής και χαμένος. Θα κερδίσουμε πιστεύω. Το β’ ημίχρονο είναι οι εθνικές εκλογές. Από τη στιγμή που κάποιος έχει πει ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Κανονικά λες μην ταλαιπωρήσουμε τη χώρα 4 μήνες. Όσο κι αν κερδίσουμε, η μπάλα χαμηλά. Κερδίζεις με καθαρή νίκη. Δεν θα πω ποσοστό. Και έχεις τη ρεβάνς και είσαι στα αποδυτήρια. Θα κάνουμε τη δουλειά μας.”

Ερωτήθηκε επίσης εάν ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι σαν τον προπονητή μίας ομάδας και απάντησε: “Ο προπονητής δεν παίζει. Ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι παίκτης- προπονητής. Βγαίνει στην πρώτη γραμμή και δεν κάθεται στα αποδυτήρια. Αλλά σίγουρα συντονίζει μία ομάδα. Και είναι τόσο καλός όσο οι συνεργάτες του. Δεν είναι one man show. Ε’ίναι ομάδα.”

Έδωσε επίσης μία γεύση από τις επιλογές που θα κάνει, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, σε πρόσωπα για το κυβερνητικό σχήμα με μία αθλητική παρομοίωση: “Αν γίνουμε κυβέρνηση ο πάγκος είναι βαθύς. Rotation. Είμαι πάντα της λογικής ότι δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Rotation σημαίνει δίνω χρόνο και ευκαιρίες. Ποιος προπονητής είχε πει, να τα βράσω τα σχήματα εγώ θα δώσω την μπάλα στον παίκτη που θα βάλει καλάθι.”

Αναφέρθηκε επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές. “Εχουμε πολλούς συμπολίτες μας που πολιτεύονται ως δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί θα φέρουν κόσμο στην κάλπη. Εκεί που έχουμε πολλούς συνδυασμούς θα έχουμε ένα τμήμα που θα ψηφίζει κανείς για ευρωεκλογές και περιφερειακές και ένα που θα ψηφίζει για δημοτικές. Άρα οι πολίτες θα πρέπει να πάνε και στα δύο”, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ακόμα, ότι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα τη δεκαετία του ’80 ήταν ο Μισέλ Πλατινί, ενώ για το NBA είπε ότι είναι σπορ που είναι ταυτόχρονα και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν. Είμαστε περήφανοι που πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας, μεγάλο ταλέντο και πολύ καλό παιδί. Το μπασκετικό του ίνδαλμα ήταν ο Νίκος Γκάλης ενώ επειδή ήταν στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 90 δήλωσε ότι “σαν το Τζόρνταν δεν έχει ξαναπεράσει”.

Είπε επίσης: “Δε μπορώ να ξεχάσω το 1987 όταν ήμουν μέσα στο ΣΕΦ όταν σηκώσαμε το ευρωπαϊκό αυτό δεν ξεχνιέται. Ήμουν 19χρονών και κάτι άλλο που δε θα ξεχάσω ήταν ο ημιτελικός του παγκοσμίου το 1982 όταν ήμουν φανατικά με τη Γαλλία”.

“Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Αυτό που γίνεται είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν “ελληνικό ποδόσφαιρο”. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Ομάδες που θέλουν να φτιάξουν τα δικά τους γήπεδα θα πρέπει να τις στηρίξουμε όλες”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. “Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο, για να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή συζήτηση με όλους τους παράγοντες, γιατί το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εκ των υστέρων. Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες, ή θα έχεις πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Εγώ καταλαβαίνω την αντίδραση στα Γιάννενα. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά δεν έχεις προτιμήσεις, βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζεις εκείνο του πολιτικού που θέλει να κερδίζει ο καλύτερος και να αναβαθμίσει το προϊόν”.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως Θα ήθελε να δώσει κίνητρα στις ομάδες, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν. Από το να παίρνουμε 30άρηδες Λατινοαμερικάνους, θα προτιμούσα να παίζουμε με 18άρηδες Έλληνες, επισήμανε.

Ως φίλαθλος, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ. “Εχει γίνει προσωπικό, μία προσωπική βεντέτα Δε γίνεται οι δύο μεγάλες ομάδες να είναι αντικείμενο βεντέτας. Δε θα πω εγώ ποιος φταίει”, είπε. Προανήγγειλε ότι θα έχει σε λίγο συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ και ότι στηρίζει την προσπάθεια για γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ στα Λιόσια. “Και στο μπασκετ χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό. Δε μπορεί να είναι νομοτελειακό να παίζουν αυτές οι δύο ομάδες στον τελικό” σημείωσε. “Το αποτέλεσμα των τελευταίων ετών είναι ότι στο ποδοσφαιρο έχουμε τελικό χωρίς φιλάθλους και το μπασκετ πάει απότο κακό στο χειρότερο. Δε μπορεί να μην υπάρχει καμία ευθύνη της πολιτείας”, εκτίμησε.

Δήλωσε φανατικός οπαδός του VAR και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μπει το ίδιο σύστημα και στο μπάσκετ, αν και σημείωσε ότι υπάρχει ήδη με άλλο τρόπο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχος του θα είναι να ενισχύσει το μαζικό, ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τα παιδιά που παίζουν σε μία ομάδα στη γειτονιά μέχρι το μεσήλικα που βάζει μία φόρμα και τρέχει. Ο ίδιος εξάλλου αθλείται συστηματικά. “Για μένα ο αθλητισμός ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής. Κανω πολλά σπορ. Είναι για μένα η πιο δημιουργική εκτόνωση από την ένταση της δουλειάς. Οταν είμαι σπίτι από το να δω μία ακόμη πολιτική εκπομπή ή να δω ένα ματς ή τον Τσιτσιπά, δεν υπάρχει συζήτηση” είπε χαρακτηριστικά.

“Δε φανταζόμουν ότι θα έχουμε τόσο μεγάλη επιτυχία στο τένις αλλά πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Γιατί να μη φτιάξουμε ακαδημίες τένις εδώ; Εχουμε τέλειο καιρό, ιδανικές συνθήκες, φοβερές υποδομές των ολυμπιακών αγώνων που ρημάζουν” σημείωσε. Πρότεινε ειδικότερα με Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, να παραχωρηθούν μακροχρόνια εγκαταστάσεις σε ιδιώτες χορηγούς ώστε να τις φτιάξουν, με αντάλλαγμα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν δωρεάν, ώστε η χώρα να γίνει τενιστικό κέντρο. “Γιατί να έχει η Ισπανία τόσες ακαδημίες τένις και εμείς όχι; Τον ίδιο καιρό έχουμε” αναρωτήθηκε.

Πηγή: news247.gr


Σχολιάστε εδώ