Δ. Τζανακόπουλος: Επίτευγμα της κυβέρνησης ότι έχει ανακτήσει την διεθνή της αξιοπιστία

Δ. Τζανακόπουλος: Επίτευγμα της κυβέρνησης ότι έχει ανακτήσει την διεθνή της αξιοπιστία

-Η ΝΔ λέει πως δεν δεσμεύεται από τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ – Είμαι πεπεισμένος πως η ΝΔ εφόσον και αν γίνει κυβέρνηση θα τα καταργήσει…

Συνέντευξη εφ’όλης τη ύλης έδωσε στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel και τον Γιώργο Μελιγγώνη ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κύριος Τζανακόπουλος είπε τα εξής:

“Ο κ. Στουρνάρας δημιουργεί την εντύπωση ότι επιχειρεί πολιτική παρέμβαση. Επί των ημερών του, η ελληνική οικονομία δεν έπιασε ούτε μια φορά τους στόχους που είχαν συμφωνηθεί. Ουδέποτε έχουμε διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.  Κάθε παρέμβασή μας γίνεται για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Τα δικά μας μέτρα είναι πετυχημένα και στοχευμένα. Εμείς δρούμε προληπτικά δίνοντας τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να τονώσει την ανάπτυξή της. Βάσει του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί, προβλέπεται δημοσιονομικός χώρος και για το 2020-2021-2022.”

Εφόσον είμαστε κυβέρνηση, τα μέτρα είναι εγγυημένα


Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος είπε “Εμείς δεν πάμε να παγιδέψουμε κανέναν. Εφόσον είμαστε κυβέρνηση, τα μέτρα είναι εγγυημένα. Η ΝΔ λέει πως δεν δεσμεύεται από τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει. Είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα καταργήσει τα μέτρα μετά τη Βαβέλ δηλώσεων που ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες. Τα ψήφισαν με βαριά καρδιά και θέλουν να τα καταργήσουν” και συνέχισε λέγοντας πως είναι “Επίτευγμα της κυβέρνησης ότι έχει ανακτήσει τη διεθνή και πολιτική της αξιοπιστία. Θέλουμε να αυξήσουμε τα ρευστά αποθέματα για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.”

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος  είπε πως “Ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει ότι είναι ριζοσπάστης φιλελεύθερος. Έχει τη δική του ιδεολογική εμμονή. Ωστόσο, το μεγάλο του λάθος είναι πως νομίζει ότι οι ακραίες ιδέες του αποτελούν ιδεολογίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο κ. Μητσοτάκης ευαγγελίζεται την υπόσχεση ενός ακραίου ολοκληρωτισμού των αγορών που δεν μπορούν να γίνουν βιώσιμη πολιτική λύση εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο νόμος που ορίζει το 5ήμερο και την υποχρεωτική ανάπαυση είναι νόμος αναγκαστικού δικαίου. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει επί της ουσίας κατάργηση του νόμου αυτού.”

Επιπλέον, τόνισε πως “Έχω την πεποίθηση ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είμαστε νικητές. Το πρόγραμμα της ΝΔ χαρακτηρίζεται από επικινδυνότητα και βαθιά ταξικότητα. Από το 2016 ακούμε τις κατηγορίες ότι όλα είναι προεκλογικές υποσχέσεις, έχουν καταντήσει σαν το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο. Ο νέος δημοσιονομικός χώρος για το 2019 μας άφηνε 2 ενδεχόμενα:

1. Να νομοθετήσουμε νέα μόνιμα μέτρα

2. Να περιμένουμε την απόλυτη επιβεβαίωση για να υλοποιήσουμε τις εφάπαξ παροχές.

Έχουμε ανακτήσει την οικονομική μας κυριαρχία οπότε επιλέξαμε το πρώτο.”

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου:


Σχολιάστε εδώ