Ζωντανεύει ο Πύργος-φάντασμα

Ζωντανεύει ο Πύργος-φάντασμα

Ένα από τα κτίρια-φαντάσματα της πόλης, ο περίφημος Πύργος, που κατασκευάστηκε το 1973, επί δημαρχίας Σκυλίτση, και έκτοτε παραμένει γιαπί και στην κυριολεξία έχει… στοιχειώσει, πολύ σύντομα θα αλλάξει μορφή, θα αξιοποιηθεί και θα μεταβληθεί σε ένα επιβλητικό και λειτουργικό κτίριο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πειραιά.

Ήδη ο δήμος ανάρτησε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την προκήρυξη του Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Πύργου, που προβλέπει τον ανασχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την πλήρη αποπεράτωσή του, όπως και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ο πλειοδότης θα έχει την υποχρέωση να αναλάβει τη λειτουργία του κτιρίου και φυσικά την εκμετάλλευσή του έναντι 900.000 ευρώ ετησίως για διάστημα 99 ετών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Με την αξιοποίηση του Πύργου», κατέληξε ο κ. Μώραλης, «θα αυξηθούν τα έσοδα του δήμου, θα αποκτήσει ζωή ένα κτίριο που είχε… στοιχειώσει ύστερα από 45 χρόνια απραξίας και θα δημιουργήσει γύρω του μια μικροοικονομία με πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο»!


Σχολιάστε εδώ