Τσακαλώτος: Mείωση του ΦΠΑ για τον καφέ και τα ροφήματα… στο ράφι – Τι είπε για ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο και Ακατάσχετο

Τσακαλώτος: Mείωση του ΦΠΑ για τον καφέ και τα ροφήματα… στο ράφι – Τι είπε για ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο και Ακατάσχετο

«Τώρα που είμαστε εκτός μνημονίου έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα και συγχρόνως κάνουμε και άλλα πράγματα. Αν δείτε το πακέτο που έχουμε για τον Αύγουστο και την ΔΕΘ, μαζί με αυτά που ανακοινώσαμε «χθες» και εκείνα για το 2020, είναι ένα πακέτο»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει το ενδεχόμενο επαναφοράς του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε μία πιο στοχευμένη μορφή αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι θα μειωθεί στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και πως θα επανέλθει η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρων και θα αυξηθεί το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες.

Όπως είπε για το πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, «δεν είναι προεκλογικά τα μέτρα. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο. Αυτό είναι το σχέδιο μας: να βγούμε από το μνημόνιο και να κάνουμε σιγά-σιγά τα μέτρα των παροχών».

«Ξέρουμε ότι δεν είναι καλά τα πράγματα, ξέρουμε ότι ζορίζεται ο κόσμος. Έπρεπε να φθάσουμε έως τον Απρίλη για να δώσουμε το πλεόνασμα από το δημοσιονομικό περιθώριο που υπήρχε και γι΄ αυτό είχαμε ένα πιο κοινωνικό πακέτο για το 2019 και πιο αναπτυξιακό για το 2020», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΕΝΦΙΑ

«Τον μειώσαμε φέτος και θα τον μειώσουμε και του χρόνου», αναφέροντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ για οριζόντια μείωση του φόρου κατά 30%, λέγοντας ότι υπήρξαν αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αρνούμενος πάντως ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και το Πέραμα.

ΦΠΑ 

Ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «η συζήτηση για τα μέτρα συνεχίζεται στην Βουλή. Θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», λέγοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Τους καλώ να μην βιάζονται! Πέρσι τέτοια εποχή έλεγα ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και μερικούς μήνες αργότερα ελήφθη η σχετική απόφαση… ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός προεξοφλώντας ότι το ίδιο θα γίνει και με την μείωση του αφορολόγητου, «στον Προϋπολογισμό του 2020 θα έχουμε και τις προτάσεις μας για την μείωση του αφορολόγητου και για τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, αλλά και επιπλέον μέτρα», μεταθέτοντας ουσιαστικά τις «ανακοινώσεις» για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΕΚΑΣ «μια από τις μεγαλύτερες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ειδικότερα για το ΕΚΑΣ ότι η κατάργησή του «ήταν μια από τις μεγάλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το παραδεχθώ. Στη διαπραγμάτευση που κάναμε, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Σκεφτόμαστε την επαναφορά του, με διαφορετική μορφή, πιο στοχευμένο».

 

 


Σχολιάστε εδώ