Όλοι φροντίζουν να μην πλήττουμε…

Όλοι φροντίζουν να μην πλήττουμε…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Απ’ όλα έχει ο μπαξές μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες το βράδυ της 26ης Μαΐου. Και από υποσχέσεις και υποκλίσεις άλλο τίποτε. Στον… λαουτζίκο, που όλο αυτό το διάστημα ξανάγινε «ο υπερήφανος λαός». Και να το… λιβανιστήρι.

Μεγάλη η χάρη σου, Λαέ μου. Και την επομένη κάνουν οι πολιτικοί –οι περισσότεροι– ότι δεν σε ξέρουν. Τι απαντάς; Ας πρόσεχα… Μόνο που κάθε φορά που στήνονται οι κάλπες, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται.


Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη χορήγηση 13ης σύνταξης. Αν υπάρχει τέτοιο… πλεόνασμα στο ταμείο του ΕΦΚΑ, γιατί 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι στα ντουλάπια πάνω από τέσσερα χρόνια, κύριε Τσίπρα;


Δύσκολα τα πράγματα για τον γάλλο Πρόεδρο, τον… φίλο μας Εμανουέλ Μακρόν. Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν προηγείται στη μάχη των ευρωεκλογών με 22% έναντι 21% του κόμματος Δημοκρατία σε Κίνηση του Μακρόν, παρά τις φοροαπαλλαγές ύψους 5 δισ. ευρώ, σε μια κίνηση εξευμενισμού των «κίτρινων γιλέκων», που δεν φαίνεται όμως να… βγάζουν τα γιλέκα.


Έργο των μεθοδεύσεων του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, με το ok του πρωθυπουργού, πρόγευση των οποίων έδινε η περιβόητη «Συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας», την οποία η Ιεραρχία πέταξε στα σκουπίδια:
«Οι ενορίες θα μένουνε με έναν ιερέα, τώρα δεν βγάζουνε μισθό για τους ιερείς», είπε ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος.


Λίγο αργά το θυμήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Χάσαμε τη συλλογική μας λίμπι­ντο», δήλωσε σε συνέντευξή του. Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε εδώ… Η απάντηση, απλούστατη. Γιατί μας καταντήσανε να τα μετράμε όλα με το χρήμα. Και με αυτό τα αφεντικά εκβιάζουν τους πολίτες.


Να ρίξουμε και μια ματιά στη γειτονιά μας. Προς Αλβανία πλευρά. Οι δυνάμεις της ελληνικής μειονότητας είναι πολυδιασπασμένες και γίνονται έρμαιο στα κάθε λογής παιχνίδια που παίζουν οι κύκλοι των Τιράνων. Το κόμμα των «Τσάμηδων», αν και είχε υποστεί συντριπτικό πλήγμα στις εκλογές του 2017, επανακάμπτει. Κατόπιν ελληνικών και ευρωπαϊκών πιέσεων, ο Ράμα το είχε «πετάξει» εκτός κυβερνητικής συμμαχίας και το είχε απομονώσει πολιτικά, αλλά τώρα επανεμφανίζεται, ενταγμένο αυτήν τη φορά (μαζί με το ΚΕΑΔ) στο δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα.


Σχολιάστε εδώ