Η αναμέτρηση των πέντε υποψηφίων δημάρχων Πειραιά

Η αναμέτρηση των πέντε υποψηφίων δημάρχων Πειραιά

-Στο debate που έγινε με πρωτοβουλία του «Καναλιού 1» και του Portnet

Εκπλήξεις, εξαγγελίες αλλά και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είχε το debate των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά, που διοργάνωσαν την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ – 90,4 και το Portnet. Πήραν μέρος ο Γιάννης Μώραλης, ο Νίκος Βλαχάκος (ΝΔ), ο Νίκος Μπελαβίλας (ΣΥΡΙΖΑ), η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και ο Θανάσης Διαβολάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Η έκπληξη ήταν ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας συμφώνησαν στο θέμα της επέκτασης του λιμανιού προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς home port και να μπορεί να φιλοξενεί τουρίστες για κάποιες ημέρες. Βέβαια, προϋπόθεση για την επέκταση του λιμανιού είναι να γίνει σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΑΛ και όχι σύμφωνα με το πλάνο της Cosco. Αντίθετα, οι τρεις άλλοι υποψήφιοι τάχθηκαν εναντίον της όποιας επέκτασης του λιμανιού, χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική για την πόλη.

Οι εξαγγελίες έγιναν από τον κ. Μώραλη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα 130 στρέμματα που βρίσκονται στον χώρο του λιμανιού και ανήκουν στον δήμο, τα οποία παράνομα το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε στην Cosco, παρόλο που η Δημοτική Αρχή είχε έγκαιρα ενημερώσει του αρμόδιους ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκε στο Δημόσιο.

Επίσης, ο κ. Βλαχάκος εξήγγειλε ότι στελέχη του συνδυασμού του και εμπειρογνώμονες επεξεργάζονται ένα σύστημα που θα μοιάζει με την αρχαιοελληνική Σεισά­χθεια, προκειμένου να πληρώνονται οι λογαριασμοί των φτωχών Πειραιωτών, που τους έχει κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, αλλά και ληξιπρόθεσμα δάνεια Πειραιωτών, που έχασαν τις περιουσίες τους λόγω της κρίσης και κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.

Τα χτυπήματα… κάτω από τη μέση έδωσαν και πήραν. Ο κ. Μπελαβίλας ρώτησε το Νίκο Βλαχάκο αν ισχύει αυτό που ακούγεται από ορισμένους Πειραιώτες, δηλαδή πως είτε τον Μώραλη ψηφίσει κάποιος είτε τον Βλαχάκο, δήμαρχος θα βγει… ο Μαρινάκης! Επίσης, ρώτησε τον δήμαρχο γιατί έχει αποδεχθεί τη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, που έχει απολαβές 55.000 ευρώ τον χρόνο.

Απαντώντας, ο κ. Μώραλης είπε ότι η θέση του συμβούλου στο ΔΣ του ΟΛΠ, που καλύπτεται από τον εκάστοτε δήμαρχο Πειραιά και όχι προσωπικά από τον ίδιο, είναι θεσμική και προβλέπεται από τη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Cosco, οπότε δεν είναι κάτι που αφορά τον ίδιο προσωπικά, ενώ οι απολαβές που απορρέουν από αυτήν τη θέση είναι κατά πολύ μικρότερες και δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ ετησίως καθαρά.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους Νότη Ανανιάδη (υπεύθυνο του Portnet) και Νίκο Παρασκευά (διευθυντή του ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝΑ – 90,4) αφορούσαν τέσσερις ενότητες. Η πρώτη την καθημερινότητα του πολίτη, η δεύτερη το λιμάνι, η τρίτη τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην πόλη και η τέταρτη τις αναπτυξιακές προοπτικές του Πειραιά.

Το συμπέρασμα ήταν ότι το Κανάλι 1 – 90,4 απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις και από τεχνικής άποψης και ότι είναι έτοιμο πλέον να μπει δυναμικά και στον χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης.


Σχολιάστε εδώ