Η αγορά των S-400 δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα – Δεν ρώταγε;

Η αγορά των S-400 δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα – Δεν ρώταγε;

Ακούσαμε ραδιοφωνική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και για το θέμα των S-400. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιους συμβούλους έχει ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά δεν είναι δυνατόν να λέει ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι μόνο ο συνδυασμός με την αγορά των F-35 δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας στην Ελλάδα.

Δεν χρειάζεται καν να ανατρέξει σε γνώμες ειδικών. Απλώς ας αναζητήσει στο διαδίκτυο τις προδιαγραφές του ρωσικού συστήματος και θα διαπιστώσει εάν οδηγεί σε πλήρη ανατροπή δυνάμεων στο Αιγαίο ή όχι…

Όσο για το γεωτρύπανο «Fatih», θέλοντας να υποβαθμίσει την υπόθεση, έκανε λόγο για προσπάθεια προβολής σημαίας… Δεν ξέρουμε αν το τουρκικό γεωτρύπανο κάνει απλώς προβολή σημαίας, γιατί αν είναι μόνο αυτό δεν υπάρχει και κανένας λόγος αντίδρασης και κινητοποίησης. Ας ελπίσουμε όταν και εφόσον κάποιο τουρκικό γεωτρύπανο ή ερευνητικό σκάφος πάει κοντά στο Καστελλόριζο, να μη μιλάμε πάλι για προβολή σημαίας, προκειμένου να μην υποχρεωθούμε σε κάποια αντίδραση.

Και κυρίως ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για τη γνωστή ρήση: «Βάρα με, βάρα με, πού θα πάει, στο τέλος θα πονέσει το χέρι σου…».

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ