Από 6,5% έως 7,4% μπροστά η ΝΔ – Ποιοι υποψήφιοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται

Από 6,5% έως 7,4% μπροστά η ΝΔ – Ποιοι υποψήφιοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά να κινείται μεταξύ 6,5% και 7,4%. Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή διεκδικούν επί ίσοις όροις την τρίτη θέση, με το ΚΚΕ σταθερά στην πέμπτη θέση, ενώ κάτω από το όριο του 3% παραμένουν Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Πιο αναλυτικά: Στη δημοσκόπηση της MRB (προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star) η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2%, έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,2% και το ΚΚΕ με 6,1%, ενώ Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι έχουν 2,1%.

Στη δημοσκόπηση της Alco (για το Open) η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων πέφτει στις 5,9 μονάδες, η ΝΔ συ­γκεντρώνει 25,3% και 19,4% ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6%, τέταρτο το Κίνημα Αλλαγής με 5,5%, πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,2%. Ως προς την παράσταση νίκης, η ΝΔ παίρνει 63,6% στην έρευνα της MRB και 61% σε αυτήν της Alco.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι των κομμάτων δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να καταλάβουν μία από τις προνομιούχες (εκλόγιμες) θέσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της MRB από πλευράς ΝΔ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται κατά σειρά προτίμησης οι Β. Μεϊμαράκης, Στ. Κυμπουρόπουλος, Ελ. Βόζενμπεργκ, Μ. Κεφαλογιάννης, Μ. Σπυράκη, Α. Μ. Ασημακοπούλου, Θ. Ζαγοράκης, Γ. Αμυράς, Γ. Κύρτσος και Άκης Τσελέντης. Με ένα ποσοστό της τάξης του 30% η ΝΔ θα εκλέξει έξι ευρωβουλευτές, αν πάει παραπάνω θα έχει και έβδομο, ενώ για να εκλέξει και όγδοο πρέπει να υπερβεί το 35%. Από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται Ελ. Κουντουρά, Κ. Αρβανίτης, Αλ. Γεωργούλης, Π. Κουρου­μπλής, Λ. Κονιόρδου, Σπ. Δανέλλης, Δ. Παπαδημούλης, Γ. Μουζάλας, Π. Κόκκαλης, Στ. Κούλογλου, Ρ. Χρηστίδου, Ευγ. Αρσένη και Αλ. Νικολαΐδης.


Σχολιάστε εδώ