Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς αλλά για τους εκλεκτούς

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς αλλά για τους εκλεκτούς

Επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, μιλώντας για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές.

«Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου. Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα χατίρια των βιομηχάνων. Όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις και διέλυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για να στείλουν πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, των βιομηχάνων, των καναλαρχών, των ολιγαρχών αυτού του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Δεν έχουμε όλοι σε αυτό τον τόπο το ίδιο όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κρύβει. Είναι συνεπής με τα συμφέροντα της τάξης του, με τον κόσμο που θέλει να εκπροσωπήσει. Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά».

Και συνέχισε, “Η ΝΔ θεωρεί τα επιδόματα «ελεημοσύνη» και τη 13η σύνταξη «προεκλογικά δωράκια και κόλπα». Να τους το εξηγήσουμε για να το καταλάβουν: Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη. Τα επιδόματα είναι δικαιοσύνη”.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα της νέας γενιάς, του μόχθου και της σκληρής δουλειάς είπε: “Η καρδιά της Ελλάδας των πολλών χτυπά στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα” είπε απευθυνόμενος στους 6000 συγκεντρωμένους ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι “η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα”.

“Παλέψαμε σκληρά. Υποχρεωθήκαμε σε έναν συμβιβασμό. Κάναμε ένα βήμα πίσω για να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μπροστά. Πετύχαμε να φτάσουμε στο ιστορικό ορόσημο του Αυγούστου του 2018 και από εκείνη τη μέρα έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε το δικό μας πρόγραμμα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των έκλογων λέγοντας “Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης γίνεται σαφές το δίλημμα των εκλογών. Από τη μία είναι ο κόσμος των ελίτ. Η Ελλάδα των λίγων & των εκλεκτών και από την άλλη η Ελλάδα που σηκώνει κεφάλι, που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, στη νέα γενιά, στους πολλούς”.

“Ο ψυκτικός & ο γιατρός από το Περιστέρι. Η φοιτήτρια & ο συνταξιούχος από το Αιγάλεω. Ο εργάτης & ο δικηγόρος από το Καματερό. Η πωλήτρια & η καθηγήτρια από τα Λιόσια. Ο καταστηματάρχης & ο δασκάλος από την Πετρούπολη. Αυτοί είναι ο κόσμος μας. Είναι ο κόσμος των πολλών” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 


Σχολιάστε εδώ