Π. Κρητικός: Αχταρμάς ο ΣΥΡΙΖΑ


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει ευκαιρία να κατακεραυνώνει το «φαύλο παρελθόν» ως το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα. Ξεχνάει όμως ότι υπάρχουν δύο πλευρές με παρελθόν:

• Η μία είναι εκείνο το «φαύλο», όπως λέει ο ίδιος, που όμως αναμόρφωσε τη χώρα οικονομικά, θεσμικά, κοινωνικά και συμφιλίωσε τον λαό.

• «Άλλο» παρελθόν εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ (σχεδόν πέντε χρόνια κυβέρνηση), το οποίο αποδείχθηκε φαυλεπίφαυλο και ταυτόχρονα αλυσόδεσε τη χώρα με ένα τρίτο Μνημόνιο, φορτώνοντας στις πλάτες του λαού 200 εκατ. ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για εκατό χρόνια και υπέγραψε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρελθόν, παρελθόν άθλιο, αντιλαϊκό, διχαστικό και το πιο δύσοσμο, αφού έχει γίνει μια απέραντη χαβούζα, η οποία μαζεύει όλα τα απόβλητα του παρελθόντος (Τζουμακοραγκουσομπίστηδες, Παπαγγελοπαπακώσταινες) και τα άλλα θλιβερά υ­πολείμματα της ΑΝΕΛικής Συμμαχίας (Κουντουροπαπαχριστόπουλους).

Όλα αυτά τα έχει βάλει στο μπλέντερ. Ο πολτός δύσοσμος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν δικαιούται να θέτει στον λαό το ψευτοδίλημμα «πρόοδος – συντήρηση», με την καινούρια σάλτσα στη νέα συσκευασία Προοδευτική Συμμαχία.

Είναι μία ακόμα παγίδα, την οποία ο λαός βλέπει από μακριά. Ο λαός της Δημοκρατικής Παράταξης μένει συμπαγής γύρω από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπως έμεινε συμπαγής η παράταξη αυτή όταν το ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής, αλλά και αργότερα, στρατολογούσε Σαράφηδες, Μπακιρτζήδες και πολλά άλλα στελέχη του Βενιζελισμού, αλλά ο λαός δεν τους ακολούθησε. Στάθηκε απέναντί τους και πιστός στη Δημοκρατία.

Στον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσεται η προοδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με όλους τους τίτλους που σηκώνει στη διαδρομή του.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, απαλλαγμένο, αποκαθαρμένο από τα βαρίδια του, να ’ναι «καλά» ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει και πάλι τον ιστορικό του ρόλο, με ισχυρή παρουσία ανάμεσα στους δύο μονομάχους ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ, για να αποτρέψει τον νέο διχασμό που προκαλούν αμφότεροι με τον φανατισμό τους.


Σχολιάστε εδώ