Κ. Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές

Κ. Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί εφόσον χάσει στις ευρωεκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη. Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εθνικές εκλογές σε 4 εβδομάδες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα η 13η σύνταξη
Αναφερόμενος στις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα στη 13η σύνταξη, σχολίασε ότι πρόκειται για «προεκλογικό επίδομα που δίνει ο κ. Τσίπρας με ξεδιάντροπο τρόπο. Αυτό που μένει είναι να το δώσει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του, έξω από τα εκλογικά κέντρα».

Σχολίασε ότι ακόμη και τα 500 ευρώ που θα πάρει κάποιος είναι σημαντικό ποσό, αλλά διερωτήθηκε αν με την πολιτική Τσίπρα μπορεί να στηριχθούν μακροπρόθεσμα αυτοί που έχουν ανάγκη. «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε υποκριτή τον πρωθυπουργό, για τη 13η σύνταξη και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. «Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας, θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε.

«Με τον Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά»
«Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ συμπλήρωσε αστειευόμενος ότι κάποιες φορές τα αστεία του υπουργού Οικονομικών μοιάζουν να έχουν βγει από το… ψυγείο.

«Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Η κατ’ ιδίαν συζήτηση Μητσοτάκη- Τσίπρα
Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό. «Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του», είπε για τον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

«Ποιος, ωστόσο, έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο τη σύζυγό μου; Το έχει κάνει συνειδητά ο κ. Τσίπρας και τα υπόγεια του Μαξίμου. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποκάλυψε ότι έχει κάνει κατ’ιδίαν συζήτηση με τον κ. Τσίπρα για το ζήτημα.

«Εχω κάνει κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Τσίπρα για το πώς θα πάμε στις εκλογές. Δική μου επιθυμία ήταν να πάμε ήπια. Η απάντηση που μου έδωσε τότε δεν έχει σημασία, σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια».

Προτεραιότητα η ασφάλεια
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και συμπλήρωσε ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ. Ακόμη, προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου.

Παράλληλα, προανήγγειλε την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, για τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. «Αυτοί που τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν», σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στα τελευταία επεισόδια.

«Να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα»
«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς και η Κύπρος και η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Πρέπει να σταματήσει η πολιτική που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα και σοβαρότητα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχει πει ο κ. Μητσοτάκης για τον πατέρα του πρωθυπουργού είπε: «Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλω συγγνώμη αλλά είπα ότι δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω».

Πηγή: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ