Αλ. Τσίπρας: Διώξαμε από το ναό της υγείας τούς ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια

Αλ. Τσίπρας: Διώξαμε από το ναό της υγείας τούς ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

Αλ. Τσίπρας: 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στην Υγεία

Και συνέχισε λέγοντας: «Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα».

«Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης”. Ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη. Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε.

Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς».


Αλ. Τσίπρας: Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος


«Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας»

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείο στην Λευκάδα.

«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».
«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια»

«Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

Τα επόμενα 4 χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας, πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ