Π. Κόκκαλης: «Μεγάλος αντίπαλος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η αποχή»

Π. Κόκκαλης: «Μεγάλος αντίπαλος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η αποχή»

Την ανάγκη να συμμετέχουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Κόσμος, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι η μαζική παρουσία θα συμβάλει τα μέγιστα για τη χώρα μας. «Ασχολούμαι χρόνια με το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης και θέλω να θέσω το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή ως άμεσο πρόσταγμα ριζοσπαστικής και προοδευτικής αλλαγής συνολικά για την κοινωνία. Δεν είναι πλέον οικολογία, λέγεται δράση για την κλιματική αλλαγή», συμπλήρωσε. 

Ακόμη, ο εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διάσωση του ανθρώπου και όχι του πλανήτη. «Το ζητούμενο δεν είναι να σώσουμε τον πλανήτη, να σώσουμε κάποια ζώα ή το περιβάλλον, όσο σπουδαίο και να ναι αυτό. Το ζητούμενο πλέον είναι να αντιμετωπίσουμε εκείνες τις συνθήκες που καταστρέφουν τη δυνατότητα του ανθρώπου να ευημερεί πάνω στον πλανήτη. Άρα, πάμε να σώσουμε τον άνθρωπο κι όχι τον πλανήτη». 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στο Maastricht debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, επίκεντρο του ενδιαφέροντος αποτέλεσε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε την απουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ από την εν λόγω συζήτηση. «Θέλω να παρατηρήσω τη σημαντική απουσία του κ. Βέμπερ, παρότι είναι ένα κεντρικό πολιτικό αφήγημα», είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «τα εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα είναι αρνητές της κλιματικής αλλαγής. Όπως κι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι η ίδια συζήτηση με αυτούς που απορρίπτουν την επιστημονική βεβαιότητα του ανθρωπογενούς της κλιματικής αλλαγής. Μιλάμε για σκοταδισμό. Γιατί όταν απορρίπτεις τα επιστημονικά δεδομένα, είσαι σκοταδιστής. Δυστυχώς, παράλληλα με το παραπάνω, η ευρεία πλειοψηφία των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, υποστηρίζει τον αποκλεισμό ανθρώπων, οι οποίοι είτε είναι πρόσφυγες, είτε από άλλη φυλή, είτε άλλου φύλου, είτε άλλων πεποιθήσεις κ.ο.κ.», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ


Σχολιάστε εδώ