ΚΘΒΕ: Η «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ

ΚΘΒΕ: Η «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ

Η «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Σάββατο 11 Μαΐου, στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη


Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα,  μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες παρουσιάσεις σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.   Η παράσταση θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  με το σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 21.00, στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το κοινό θα έχει τη  δυνατότητα να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από την Μαρία Χατζηιωαννίδου.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ, έγινε στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων και  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Την ίδια αποδοχή είχαν όλες οι παρουσιάσεις της «Ανθρώπινης Φωνής» στην Οικία Τέλλογλου, με διαδοχικές sold out παραστάσεις. Ο μονόλογος του Ζαν Κοκτώ ταξίδεψε στο Κιλκίς και παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca)  στις 3 και 4 Απριλίου, καθώς και στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (από  10 έως 14 Απριλίου).


Έγραψαν για την παράσταση

«…Ευρηματική η σκηνοθεσία του Γιώργου Καύκα…. και η Μαρία Χατζηιωαννίδου απ’ τις αξιότερες Ηθοποιούς -με κεφαλαίο το ήτα- του ΚΘΒΕ, ιδανική για το ρόλο -φιγούρα, ωραία φωνή…-, τον ερμηνεύει με βαθιά εσωτερικότητα, με το σπαραγμό ν’ αναδύεται απ’ τα σπλάχνα της και να εξαλείφει κάθε ίχνος μελοδραματισμού του κειμένου: μια συγκλονιστική, απόλυτα σύγχρονη ερμηνεία».
– Γιώργος Σαρηγιάννης – http://totetartokoudouni.blogspot.com


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Συγγραφέας: Ζαν Κοκτώ
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καύκας
Μουσική/Ηχητικό περιβάλλον: Πάνος Νάνος
Βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Ερμηνεύει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Μαρία Χατζηϊωαννίδου
Μουσική επί σκηνής: Πάνος Νάνος (Ηλεκτρική κιθάρα)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Ανθρώπινη Φωνή»
Αίθριο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Σάββατο 11 Μαΐου, στις 21.00

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Στρατού 2
T. 2313-306400 

> Για περισσότερες πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  www.ntng.gr


Σχολιάστε εδώ