Εκπλήξεις στη δημοσκόπηση της MRB – Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Εκπλήξεις στη δημοσκόπηση της MRB – Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρο, που αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές έχει η δημοσκόπηση της MRB για τις ευρωεκλογές που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Στη δημοσκόπηση που δείχνει να προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις εθνικές εκλογές, περιλαμβάνεται και ερώτημα για το ποιον/ποια θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δεδομένου ότι είναι οι πρώτες ευρωεκλογές όπου οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με σταυρό, τα αποτελέσματα της μέτρησης έχουν ιδιαίτερη αξία.

Ετσι, από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται η αποσκιρτήσασα από τους ΑΝΕΛ, τέως υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ενώ ακολουθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από την ΝΔ στην πρώτη θέση των προτιμήσεων είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και τρίτη η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ακολουθούν οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μαρία Σπυράκη.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ) οι απαντήσεις είναι (μέχρι για τέσσερις υποψηφίους) :

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 16,2%
Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 15,5%
Α.ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ 14,4%
Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ 11,6%
Λ. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ 11,1%
ΣΠ.ΔΑΝΕΛΛΗΣ 9,6%
Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ 8,3%
Γ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ 8%
Π.ΚΟΚΚΑΛΗΣ 7,8%
ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ 7,2%
Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ 7,1%
Ε.ΑΡΣΕΝΗ 6,3%
Α.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 5,2%
ΑΛΛΟΝ 53,1%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 26,3%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 11,7%

Στο ερώτημα ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψήφιζαν (εφόσον ψήφιζαν ΝΔ) οι απαντήσεις είναι (μέχρι για τέσσερις υποψηφίους):

ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ 33,9%
ΣΤ. ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 26,9%
Ε.ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ 21,1%
Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 15,8%
Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ 14,9%
Α.Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 14,8%
Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ 14,2%
Γ.ΑΜΥΡΑΣ 10,4%
Γ.ΚΥΡΤΣΟΣ 17,6%
Α.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 5,9%
ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ 48,3%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 19,3%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 5,1%

Πηγή-φωτο: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ