Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τις περισσότερες γυάλινες φιάλες που ανακυκλώθηκαν σε μία εβδομάδα !

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», για τη δημιουργία ενός νέου παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες (World Guinness Record) για τα περισσότερα γυάλινα μπουκάλια που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα (“most glass bottles recycled in one week”) !

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες που επιτεύχθηκε είναι η συλλογή και ανακύκλωση 134.972 κιλών γυάλινων συσκευασιών, που αντιστοιχούν σε 429.254 μπουκάλια και διήρκεσε από 30.4.2019 έως 7.5.2019 !

Σημειώνεται ότι η ανακύκλωση των γυάλινων φιαλών πραγματοποιήθηκε στα αυτόματα υψηλής τεχνολογίας Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αρωγή των πολιτών, ενώ ο σχετικός «Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο Β’.

Τονίζεται ότι η επίτευξη του μοναδικού αυτού παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία κινητοποίησε δεκάδες εθελοντές και ιερείς για τη ζύγιση και την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών που συλλέχθηκαν.

Το σύνολο της μοναδικής προσπάθειας για τη δημιουργία του νέου παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες (World Guinness Record) για τα «περισσότερα γυάλινα μπουκάλια που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα» αποτυπώνεται στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που είναι διαθέσιμο στο link:

… γιατί η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί στον τομέα της ανακύκλωσης !

… γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας !


Σχολιάστε εδώ